• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

1.Avrasya Türk Denizcilik Tarihi Kongresi

1.Avrasya Türk Denizcilik Tarihi Kongresi
Piri Reis Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türk Denizcilik tarihiyle ilgili mirasımızı araştırmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla “1. Uluslararası Avrasya Denizcilik Tarihi Kongresi” başladı.

Piri Reis Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türk Denizcilik tarihiyle ilgili mirasımızı araştırmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla “1. Uluslararası Avrasya Denizcilik Tarihi Kongresi” başladı.

Piri Reis Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Türk Denizcilik tarihiyle ilgili mirasımızı araştırmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla “1. Uluslararası Avrasya Denizcilik Tarihi Kongresi”  başladı.

Piri Reis Yılı etkinlikleri kapsamında Piri  Reis Üniversitesi, 5-8 Kasım 2012 tarihleri arasında, ilk kez bir denizcilik kongresi de düzenliyor.. Piri Reis Mütevelli Heyeti üyesi; 22. Deniz Kuvvetleri Komutanı E.Oramiral Metin Ataç Paşa  himayesinde  İMEAK DTO ve TÜDEV sponsorluğunda, dünyanın 5 kıtasından gelecek olan deniz tarihçilerinin katılımları ile düzenlenecek olan ‘’ THE FIRST INTERNATIONAL CONGRESS OF THE EUROASIAN MARITIME HISTORY, İSTANBUL 2012 “ Piri Reis Üniversitesi tarafından yapılacak.Kongre İstanbul Sheraton/Ataköy Otel’de gerçekleştiriliyor.

Türk denizcilik tarihinin Anadolu Selçuklu Beylikleri dönemi de dahil olmak üzere, Birinci Dünya Savaşı’na kadar olan zaman dilimini kapsayacak Kongre bir yandan Türk denizcilik tarihini, diğer yandan da Türklerin Dünya denizcilik tarihindeki yerlerinin zaman içerisindeki seyrini gözler önüne serecek.
Piri Reis Üniversitesi tarafından düzenlenen ve hazırlıklarına iki yıl önce başlanılan I. Uluslararası Avrasya Türk Denizcilik Tarihi Kongresi’nin tüm finansal ihtiyaçları İMEAK DTO tarafından karşılanıyor.

Ana konusu Türk Denizcilik Tarihi olan I. Uluslararası Avrasya Türk Denizcilik Tarihi Kongresi’nde alt başlıklar arasında ise şu konular yer alacak: Deniz savaşları, strateji, sualtı arkeolojisi, mitoloji, arşiv, eğitim, sağlık, balıkçılık, haritacılık, gemi inşa, deniz ticareti, korsanlık…

Kongre hem bildiri sayısı, hem de ülkeler arası koordinasyon ve işbirliğini sağlamada da önemli bir görev üstleniyor. Daha önce yayınlanmamış konu ve olayları içeren 100’ün çok üzerinde bildirinin sunulacağı Kongrede paralel sunumlar yapılacak ve tüm bildiriler takdim edilecek. Ayrıca, Başbakanlık Osmanlı Arşivler ve Deniz Müzesi dışında, İngiltere, Hırvatistan (Dubrovnik), Malta, İspanya (Barselona) gibi ülkelerin deniz müzelerinin temsilcileri de kongrede yer alacak.

avrasya.jpg

avrasya1.jpg

avrasya2.jpg

avrasya3.jpg

avrasya4.jpg

avrasya5.jpg

avrasya6.jpg

avrasya7.jpg

avrasya8.jpg

avrasya9.jpg

avrasya10.jpg

avrasya11.jpg

avrasya12.jpg

avrasya13.jpg

avrasya14.jpg

avrasya15.jpg

avrasya16.jpg

avrasya17.jpg

avrasya18.jpg

avrasya19.jpg

avrasya20.jpg

avrasya21.jpg

avrasya22.jpg

avrasya23.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim