• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

1 kW yakıtla 188,5 km yol kat etti

1 kW yakıtla 188,5 km yol kat etti
Elektrikli araç şarj istasyonu network işletmeciliğinde global lider olan Fullcharger’ın sponsor olduğu elektrikli konsept araç, Shell Eco Maraton’dan dereceyle döndü.

1 kW yakıtla 188,5 km yol kat etti

Elektrikli araç şarj istasyonu network işletmeciliğinde global lider olan Fullcharger’ın sponsor olduğu elektrikli konsept araç, Shell Eco Maraton’dan dereceyle döndü.

Gençleri geleceğin yakıt alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek amacıyla 28’incisini Rotterdam’da düzenlenen Shell Eco Maraton’da 1 litre veya 1kW yakıtla en uzun mesafeyi kat etmeyi başaran ekipler ödüllendirildi. Fullcharger Bulgaristan’ın sponsorluğunu yaptığı elektrikli aracı Eco 1’in ‘Şehir içi konsepti’ kategorisinde en iyi enerji verimliliğine sahip ikinci araç olarak dereceye girdiği Shell Eco Maraton’da Eco 1, 1kWh enerji ile 188,5 km yol kat ederek ayrıca büyük bir başarıya imza attı.
 
Dünyada ve Türkiye’de hızlı büyümesini sürdüren elektrikli araç şarj istasyonu network işletmeciliğinin global lideri Fullcharger, yakıt tasarrufuna dikkat çeken geleceğin yenilikçi araçlarının yarıştığı Shell Eco Maraton’dan dereceyle döndü. Gençleri geleceğin yakıt alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek amacıyla 28’incisini Hollanda Rotterdam’da düzenlenen Shell Eco Maraton’da 1 litre veya 1kW yakıtla en uzun mesafeyi kat etmeyi başaran ekipler ödüllendirildi. Fullcharger Bulgaristan’ın sponsor olduğu ve Sofya Teknik Üniversitesi’nin Bulgar öğrencilerinin yaptığı elektrikli araç Eco 1’in ‘Şehir içi konsepti’ kategorisinde en iyi enerji verimliliğine sahip ikinci araç olarak dereceye girdiği Shell Eco Maraton’da Eco 1, 1kWh enerji ile 188,5 km yol kat ederek büyük bir başarıya imza attı.
 
Öğrenciler tarafından tasarlanan ve inşa edilen Eco 1’e 0,5kWh kapasiteye sahip 3 kilogramlık Lityum-İyon batarya ile güç sağlanırken batarya, voltaj transformatörünü 220V elektrik şebekesinden besledi. Eco 1’in bataryasının tamamen şarj olması ise 2-3 saatlik çok kısa bir zaman diliminde gerçekleşti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim