• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

1 Mayıs Taksim Meydanı'nda kutlanıyor

1 Mayıs Taksim Meydanı'nda kutlanıyor
1 Mayıs İşçi Bayramı bugün İstanbul Taksim Meydanı'nda kitlesel bir mitingle kutlanıyor. Taksim'de güvenlik amacıyla İETT otobüs duraklarının camları söküldü.

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün İstanbul Taksim Meydanı'nda kitlesel bir mitingle kutlanıyor. Taksim'de güvenlik amacıyla İETT otobüs duraklarının camları söküldü.

İstanbul'da DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk İş’ten bazı sendikaların içinde yer aldığı Sendikal Güç Birliği Platformu'nun organize ettiği 1 Mayıs kutlamaları için üç koldan Taksim Meydanı'na yürüyüş düzenleniyor.

Taksim'deki kutlamalara çok sayıda siyasi parti ve STK da destek veriyor.

Taksim'e yürüyüş güzergahları şöyle:

Şişli yönü: Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk-İş Sendikal Güçbirliği Platformu, Devrimci 1 Mayıs Platformu, Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP).

Dolmabahçe yönü: Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Veterinerler Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, Halkevleri, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Emek Kolektifi, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkın Kurtuluş Partisi (HKP).

Tarlabaşı yönü: Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK),Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Halkların Demokratik Kongresi bileşenleri, LGBTT’ler, Feministler.

OTOBÜS DURAKLARININ CAMLARI SÖKÜLDÜ
Taksim Meydanı ve çevresinde sabah saatlerinden itibaren geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

İstanbul'a çevre illerden uçak ve karayoluyla getirilen takviye polisler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde görevlendirdikleri yerlere erken saatlerinden itibaren yerleştirildi.

Kutlamaların yapılacağı Taksim Meydanı'ndaki The Marmara Oteli'nin önüne bir platform kurulurken, meydana çıkan yollar bariyerlerle kapatılarak araç trafiği engellendi. Bomba imha ekiplerince, köpekler ve detektörlerle patlayıcı madde araması yapılan meydan ve çevresindeki direkler de tırmanmayı engellemek amacıyla yağlandı. Polis helikopterlerinin havadan kontrol ettiği Taksim Meydanı'ndaki yüksek binalara da polisler yerleştirildi. İETT otobüs duraklarının camları da herhangi olumsuz bir durumda zarar görmemeleri amacıyla söküldü.

Çevresi çelik bariyerlerle kapatılan Cumhuriyet Anıtı önüne vinçle ''1 Mayıs 77 Suçluları Yargılansın'' yazılı bir pankart gerildi. Anıtın çevresindeki bariyerlere de ''Dayanışma, eşitlik, demokrasi, kardeşlik, özgürlük'' yazılarının bulunduğu uzun bir şerit çekildi.

Güvenlik güçleri tarafından Taksim Meydanı'na girişler, oluşturulan arama noktalarındaki titiz kontrollerden sonra yapılıyor.

Basın mensupları da erken saatlerden itibaren medyandaki yerlerini aldı. Taksim Gezi Parkı'nda da kutlamaları canlı olarak aktarmak amacıyla çok sayıda canlı yayın aracı bulunuyor.

ANKARA'DA 2 AYRI MİTİNG 
Ankara'da ise kutlamaların adresi Tandoğan ve Sıhhıye Meydanı olacak. Hak-İş ve Memur-Sen, 1 Mayıs'ı Tandoğan Meydanı'nda kutlayacak. Kutlamalar için gelenler Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanıyor. Türk-İş ve Türkiye Kamu-Sen de Tandoğan'daki kutlamalara katılacak.

KESK ve DİSK'in başı çektiği diğer emek ve meslek örgütleri ise 1 Mayıs'ı Sıhhiye Meydanı'nda kutlayacak. Birleşik Kamu-İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu üyeleri de Ankara Garı'nda toplanıp, Sıhhiye Meydanı'na yürüyecek.

TÜRK-İŞ VE TÜRKİYE KAMU-SEN İZMİR'DE
Türk-İş ve Türkiye Kamu-Sen 1 Mayıs'ı İzmir Gündoğdu Meydanı'nda kutlayacak. Saat 13'te başlayacak kutlamalar için işçiler toplanmaya başladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim