• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

1 Milyar Dolarlık Uydu Piyasası Yerlileşiyor!

1 Milyar Dolarlık Uydu Piyasası Yerlileşiyor!
Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT; Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) stratejik ortaklığında 11-12 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

11-12 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT; uydu, uzay ve bilişim teknolojileri sektöründe verimli iş geliştirmenin adresi olmayı hedefliyor. Etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen High Tech Port by MÜSİAD Genel Koordinatörü Hakan Kurt etkinlikle ilgili “Türkiye’nin stratejik sektörlerinde uzun zamandır pazar ve iş geliştirme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Daha kısa süre önce Katar’da gerçekleştirdiğimiz High Tech Port by MÜSİAD, bu açıdan çok stratejikti. Şimdi önümüzde yeni bir vizyon ile yola çıkıyoruz. Önümüzdeki 5 yılda 1 milyar doları aşan uydu ekosisteminin yerlileştirilmesi ve milli uydu ekosisteminin önemine dikkat çekeceğimiz etkinlikte, uzay teknolojileri ve bilişim teknolojilerinin geleceğini konuşacağız ve sergileyeceğiz” dedi.

Uydu Ekosistemi Yerlileşecek

Türkiye’nin uydu operatörü TÜRKSAT, fırlattığı 4-B uydusunun ardından, yüzde 25 yerlilik oranı ile 5-A ve 5-B uydularını, yüzde yüz yerlilik oranı ile de 6-A uydusunu fırlatacak. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde gerçekleştirilecek bu fırlatmalar 1 milyar doların üzerinde bir ekosistem oluşturacak. Özellikle 6-A uydusunun yüzde yüz yerli katkısı Türkiye’nin iktisadi ve stratejik alanlarındaki çıktılarını yükseltecek. Uydu yapabilen sayılı ülkeler arasına girecek Türkiye; bu anlamda diğer birçok ülkeden pozitif anlamda ayrışacak. TÜRKSAT’ın gerçekleştireceği 5-A ve 5-B uydu ihalelerine talip olan global firmaların eşit bir şekilde know-how paylaşımı yapıp, Türkiye’deki ekosistemle iş geliştirme yapacağı etkinlikte MÜSİAD; yurtiçi ve yurt dışındaki network ağı ile oluşturulacak ekosistemin en büyük parçası olacak.

Kamu Bilişim Direktörleri İş Geliştirme Köprüsü Kuracak

11-12 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte bir başka önemli alan ise TÜRKSAT merkezli bir çağrı ile bir araya gelecek olan Kamu Bilişim Direktörleri. TÜRKSAT Bilişim Direktörlüğü'nün organize ettiği etkinlikle iş dünyası ile Kamu Bilişim Direktörleri iş geliştirme köprüsü kuracak. 500’ü aşkın Kamu Bilişim yöneticisinin katılım göstereceği etkinlikte reel sektör, bilişim alanında kamu kurumlarıyla nasıl iş geliştirebileceğini tartışırken bir yandan da sergileme alanlarında direk networking çalışmaları gerçekleştirilecek.

E-Devlet Kapısı Global Marka Olma Yolunda

Başbakanlık tarafından yönetilen ve TÜRKSAT tarafından işletilen e-devlet projesi ilk ihracatını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirmişti. Türkiye’nin en önemli bilişim projelerinin başında gelen e-devlet uygulamasının marka değerinin artırılarak bölge ülkelere ihracatının gerçekleştirilmesi için pazar geliştirme çalışmaları yapılacak.

4,5 G’ciler 5 G Vizyonunu Tartışacak

11-12 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte eş zamanlı olarak 18 toplantı salonunda 50’yi aşkın panel, seminer ve konferans gerçekleştirilecek. Öne çıkan tartışma ve vizyon konuları ise şu şekilde sıralanıyor; 4,5 G Uygulamaları ve 5G Vizyonu, KA Band ve Uydu İnternetinin Konumlandırılması, Uydu-Uzay Standartlarının Geleceği, 4K Uygulamaları.

Start-Up Vadisi Türkiye’ye Yeni Ekonomik Model Sunacak

Büyük ekonomilerin hareket kabiliyetlerinin zayıflaması gerçekliği ile özellikle yeni kalkınma modellerinde start-up firmalarının önemi bu etkinlikte de ağırlığını hissettirecek. Özel olarak kurulacak alanda; uydu, uzay ve bilişim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren start-up firmalar Türkiye’nin kalkınmasında yeni bir rol-model oluşturacak. Konularında uzman yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı yakalayacak start-up firmalar etkinliğin en gözde parçası olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim