• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

100 litre benzinle 8 saat havada kalıyor

100 litre benzinle 8 saat havada kalıyor
İstanbul'un yoğun trafiğine çözüm bulmak amacıyla Türkiye'ye getirilen Alman yapımı 2 kişilik Gyroplane tipi hava aracı, 98 bin Euro'dan satışa sunuldu.

100 litre benzinle 8 saat havada kalıyor

İstanbul'un yoğun trafiğine çözüm bulmak amacıyla Türkiye'ye getirilen Alman yapımı 2 kişilik Gyroplane tipi hava aracı, 98 bin Euro'dan satışa sunuldu.

100 litrelik depoyla 8 saat uçabilen araç, kurşunsuz benzinle çalışıyor. Alman Auto-Gyro firmasının Türkiye temsilciliğini alan FG Havacılık, dünyanın en çok satılan Gyroplane tipi hava araçlarını Türkiye'ye getirdi. Sefaköy'deki Airport AVM'de sergilenen Cavalon, basına tanıtıldı. FG Havacılık Genel Müdürü Vedat Sarıkaya, İstanbul'daki yoğun trafiğe çözüm getirecek hava araçlarının, 10 metre gibi mesafeden iniş ve kalkış yapabildiğini söyledi. Helikopterlerden çok farklı olan hava araçlarının, planör gibi uçabildiğine dikkat çeken Sarıkaya, aracın saatte 15 litre kurşunsuz benzin harcadığını ifade etti. Sarıkaya, "Bu hava araçları, Avrupa ve dünyada oldukça yaygın şekilde kullanılıyor. Emniyetli olduğu için 16-17 yaşındaki çocuklar dahi okula bu araçlarla gidiyor." dedi.

Sarıkaya, belediyelerin hava araçlarının sorunsuz şekilde iniş kalkış yapabilmesi amacıyla küçük istasyonlar tahsis etmesi durumunda uzun vadede trafiğe de çözüm bulunacağını ifade etti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün de, Avrupa'da olduğu gibi hava araçları için uçuş koridorlarını belirlemesi halinde hem trafiğin azalacağını, hem de bir yerden başka bir yere oldukça hızlı ulaşım sağlanacağını anlatan Sarıkaya, kolay ulaşım sağlayan araçlardan son 3 ayda oldukça yüksek sayılabilecek sayıda ithalat gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

25 saatlik uçuş eğitimi ve 60 saatlik yer dersi eğitimiyle hava aracı kullanılabiliyor. Tanıtım sırasında E-5 Karayolu'na çıkarılan hava aracı, sürücülerin de ilgisini çekti. Araçların arasında ilerleyen hava aracı, sürücülerin meraklı bakışlarının odağı oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim