• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

100 milyon TL'lik sosyal medya vergisi

100 milyon TL'lik sosyal medya vergisi
İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya gibi birçok Avrupa ülkesinin ardından Türkiye’de de dünya devi arama motorları ve sosyal medya mecralarına ‘vergi’ için sona yaklaşıldı.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yaptığımız çalışmayı neticelendirmek üzereyiz. Bundan sonra Türkiye’den kazanan vergisini de Türkiye’ye ödeyecek. Şu an bir rakam vermek için erken ama çalışma tamamlandığında ve bu şirketler de vergilendirildiğinde, buradan 100 milyon lira civarında bir vergi geliri bekliyoruz” dedi.
 
YÜZDE 70’İ VERGİSİZ
 
Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolarlık on-line reklam pazarının olduğunu ve burada dönen paranın yaklaşık yüzde 70’inin vergisiz bir şekilde yurt dışına çıktığının altını çizen Bakan Şimşek, arama motorları ile facebook, twitter, linkedin gibi sosyal paylaşım sitelerinin on-line reklam gelirlerinin gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. Şimşek, söz konusu sitelerin sahibi olan şirketlerin, reklamlar için istedikleri bedelleri çoğunlukla kredi kartı aracılığıyla tahsil ettiğini ve paraların, bankalar aracılığıyla yurt dışına çıktığını hatırlattı. Bakan Şimşek, Fransa, Almanya ve İngiltere örneklerini de incelediklerini ve çalışmada sona yaklaştıklarını belirterek, yakın bir zamanda konuyu Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na (EKK) sunacaklarını ifade etti.
 
HİZMET GELİRİ GÖRÜLECEK
 
Şimşek şunları söyledi: “Konuya ilişkin bir çalışma başlattık. Söz konusu reklam gelirleri bir ticari kazanç sayıldığı için, çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları sayesinde bunları bugüne kadar Türkiye’de vergilendiremiyorduk. Ancak bize göre söz konusu kazanç ticari değil, hizmet geliri kapsamında değerlendirilmeli. Çünkü burada bir mal ticareti yok. Şu an üzerinde durduğumuz konu da bu. On-line reklam gelirlerini hizmet geliri kapsamına alacağız ve vergilendirilmesini sağlayacağız. Adalet sağlanacak.”
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim