• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

100 yıl sonra yeni bir Titanic yolculuğu

100 yıl sonra yeni bir Titanic yolculuğu
Tarihin en büyük deniz kazalarından biri olan Titanik’in 100. yıldönümünde, The Balmoral adlı gemi, Titanik’in Nisan 1912’deki orijinal rotası izlemek üzere İngiltere’nin Southampton Limanı’ndan yola çıktı.

Yüzlerce yolcu 5 Nisan 1912’de Kuzey Atlantik’te buzdağına çarpıp batan efsanevi Titanic gemisinin güzergahını izleyerek bir yolculuk yapmak üzere "MS Balmoral" kruvaziyerine bindi.

Titanic gibi 1309 yolcu taşıyacak yolcu gemisi, İngiltere’nin Southampton Limanı’ndan yola çıktı. Gemi, Titanic’in rotasını izleyerek ilerledikten sonra, her şey hesaplandığı gibi giderse, 15 Nisan günü, Titanic’in çarptığı buzdağının olduğu yere ulaşacak.

Bundan 100 yıl önce 8 Nisan’da başlayan yolcuğun benzerini gerçekleştirmek, seyahat acentası sahibi Miles Morgan’ın fikri. Morgan, buzdağlarından korkmadığını, geziyi güvenilir kılmak için tüm tedbirlerin alındığını söylüyor.

YOLCULAR ARASINDA KAZADA ÖLENLERİN AKRABALARI DA VAR

Titanic kazasının anısına düzenlenen yolculuğa katılanlar arasında, aile büyükleri bu kazada ölen veya sağ kurtulan kişiler de yer alıyor.

Bu kişilerden birisi Jane Allen. 100 yıl önce batan yolcu gemisinde büyük amcası ve büyük teyzesi de bulunan Allen'ın 29 yaşındaki amcası Thomas kazada ölürken, teyzesi, yardıma gelen kurtarma botu sayesinde sağ olarak kurtarılmış.

O gece yaşananları "korkunç" olarak nitelendirmeyen Allen, kazanın "inanılmaz" olduğunu düşünüyor.

Titanic kazasının 100'üncü yılı anısına yola çıkan yolcu gemisi için ilginç bir tercih yapıldı. Tarihi yolculuğun tekrarı için seçilen "MS Balmoral" gemisi, 2009’da Biscay Körfezi’nde fırtınada kayık gibi sallanmıştı.

Batmaktan zor kurtulan ve o yolculuktaki görüntüleri kare kare çekilen gemide, iki yolcu da yaralanmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim