• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

103 sürücüye uyuşturucu cezası

103 sürücüye uyuşturucu cezası
İstanbul'da yapılan trafik denetimlerinde 21 Ağustos tarihinden bu yana 103 sürücünün uyuşturucu madde alarak direksiyon başına geçtiği ortaya çıktı.

İstanbul'da yapılan trafik denetimlerinde 21 Ağustos tarihinden bu yana 103 sürücünün uyuşturucu madde alarak direksiyon başına geçtiği ortaya çıktı. Yetkililer 2014 Yılbaşı gecesi ve sonrasında denetimlerin aralıksız süreceğini belirttiler.

İstanbul trafiğinde 21 Ağustos tarihinden itibaren uygulamaya başlanan uyuşturucu kontrolleri Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce yapılmaya devam ediliyor. Yaklaşık 4 aydır devam eden trafikteki uyuşturucu denetimlerinde 103 sürücü hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. "Uyuşturucu analiz cihazı" ile yapılan ve yaklaşık 9 dakika süren testin ardından kanlarında uyuşturucu madde bulunduğu tespit edilen 103 şoförün ehliyetlerine 5 yıl süre ile konduğu belirtildi.

EN FAZLA UYUŞTURUCU KULLANAN ŞOFÖR AVRUPA YAKASINDA

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü istatistiklerine göre uyuşturucu madde alarak araç kullanan sürücülerin 71'i Avrupa yakasında, 32'si ise Anadolu yakasında yakalandıkları öğrenildi.

EN FAZLA ÖZEL ARAÇ ŞOFÖRLERİ YAKALANDI

İstatistiklere göre uyuşturucu kullanan şoförlerin en büyük kısmını özel araç şoförleri oluşturuyor. Denetimlerde özel araç kullanan 72 şoförün uyuşturucu madde kullandığı ortaya çıktı.

YOLCU VE MAL TAŞIRKEN UYUŞTURUCU KULLANIYORLARMIŞ

Denetim yapılan ticari araçlar arasında ise en çok uyuşturucu alarak direksiyon başına geçen minibüs şoförleri oldu. 12 minibüs sürücüsünün uyuşturucu alarak müşteri taşıdığı belirlendi. 7 taksi şoförü, 1 halk otobüsü şoförünün uyuşturucu kullandığı tespit edildi. İstanbul içinde hafriyat yapan 11 kamyon şoförünün ise uyuşturucu madde kullandığı belirlendi. Bu şoförlerinde ehliyetlerine 5 yıl süre el konurken haklarında yasal işlem yapıldı.

YILBAŞINDA DA DENETİMLER SÜRECEK

2014 Yılbaşı gecesi ve sonrasında uyuşturucu madde ve alkol uygulamalarının aralıksız devam edeceğini belirterek vatandaşları güç durumda kalmamaları konusunda uyardılar.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim