• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

11 bin litre yakıtla gövde üstüne indi

11 bin litre yakıtla gövde üstüne indi
Delta Havayolları’na ait yolcu uçağı iniş takımları açılmayınca gövde üzeri iniş yaptı. İniş anı saniye saniye görüntülendi.

11 BİN LİTRE YAKITLA GÖVDE ÜSTÜNE İNDİ!

Delta Havayolları’na ait yolcu uçağı iniş takımları açılmayınca gövde üzeri iniş yaptı. İniş anı saniye saniye görüntülendi. Yakıt tankı dolu olmasına rağmen şans eseri uçak alev almadı, faciayla sona erebilecek kazada kimsenin burnu dahi kanamadı.

Delta Havayolları’na ait 4951 sefer sayılı CRJ900 tipi yolcu uçağı, iniş takımları açılmayınca 64 yolcusuyla birlikte New York JFK Havalimanı’na gövde üzeri iniş yapmak zorunda kaldı. Deposunda yaklaşık 3 bin galon (11356 litre) yakıt bulunduğu belirtilen uçak, John F. Kennedy Havalimanı’nda alınan önlemlerin ardından başarıyla gövde üzerine indi. İniş öncesi kurtarma ekiplerine, uçakta 64 yolcu bulunduğu ve yakıt miktarı hakkında gerekli bilgilerin verildiği açıklandı.

Uçağın iniş anı Chase Benzenberg ve Alessandro Albero adlı yolcular tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntüleri kaydedenlerden biri olan Alessandro Albero, “Uçakta sorun olduğuna dair ilk belirtilerin Westchester Havaalanı'nın üzerinde tur atarken belli oldu. Yaklaşık 20 dakika tur attık. Aramızda 'Pilot havaalanının nerede olduğunu biliyor mu acaba?' diye şakalaşıyorduk. Daha sonra hoparlörden sorun olduğuna dair anons geldi” dedi.

Bir diğer yolcu Chase Benzenberg ise “Acil iniş yapacağımızı söylediler. İniş takımlarımız açılmadığı bilgisi dışında detay vermediler. Biz de bunun üzerine gövde üstünde kıvılcımlar saçarak kaymayı hayal ederken daha sonra sağ iniş takımı olduğunu ve sadece kanadın piste sürtüneceğini söylediler” şeklinde konuştu.

Başarılı bir şekilde piste iniş yapan uçağın pilotu, ABD’li havacılık otoriteleri tarafından 2009 yılının Ocak ayında kalkıştan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne dalarak motorları arızalanan US Airways’e ait yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi başaran ve  “Kahraman Pilot” olarak tüm dünya tarafından tanınan Chesley Sullenberger’e benzetildi. Pilot için “En az Sullenberger kadar sakin ve profesyonel bir iş çıkardı” denildi.

İŞTE SANİYE SANİYE KAYITLARA GEÇEN O ANLAR:

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim