• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

12 bin İranlı turist bot turuna çıkarılacak

12 bin İranlı turist bot turuna çıkarılacak
Antalya‘nın Manavgat ilçesinde botçular, Nevruz Bayramı‘nda 12 bin İranlı turisti bot turuna çıkarmayı hedefliyor.

12 bin İranlı turist bot turuna çıkarılacak

Antalya‘nın Manavgat ilçesinde botçular, Nevruz Bayramı‘nda 12 bin İranlı turisti bot turuna çıkarmayı hedefliyor.

Manavgat Botçular Derneği (MBD) Başkanı Ramazan Taş, geçen yıl Nevruz Bayramı‘nda 10 bin Acem turisti bot turuna çıkardıklarını belirtti. Acem konukların 18 Mart‘tan itibaren Türkiye‘ye 2 haftalık tatil için gelmeye başlayacaklarını belirten Taş, Gaziantep‘ten hava yoluyla Antalya merkeze gelen Farslı turistleri 5 Nisan tarihine kadar günübirlik bot turuna çıkaracaklarını kaydetti. Taş, "Yeni turizm sezonu hazırlıklarına başladık. Turizm sezonunu İranlıların Nevruz Bayramı tatiliyle açacağız. Farslıların Nevruz Bayramı tatili rezervasyonları iyi durumda. İranlı turistler genelde su sporları aktiviteleri çok seviyor. Bu yıl 12 bin İranlı turisti bot turuna çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Pamfilya Turizm Seyahat Acentesi Antalya Bölgesi İran Sorumlusu Reyhan Emgener, 2 haftalık Nevruz Bayramı‘nda 12 bin İranlı turisti Antalya bölgesinde ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Tatil rezervasyonlarına büyük talep olduğunu belirten Emgener, Farslı turistlerin Tahran‘dan Gaziantep‘e Gaziantep‘ten de Antalya‘ya uçakla geldiklerini ifade etti.

Emgener, şunları söyledi:

"Türkiye‘ye tatile gelen İranlı turistler genelde deniz, kum ve deniz turizmi yanı sıra su sporları etkinliklerine katılmayı tercih ediyor. Antalya‘ya gelen turistlerde merkez, Belek ve Kemer‘de tatillerini yapıyor. Arkeoloji tutkunları da Side Antik Kent‘te tura çıkıyor. Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon‘a rafting yapmak için yılın 12 ayı İranlı turist geliyor. Nevruz Bayramı‘na gelen Farslılar Manavgat‘a bot turu ve rafting yapmaya geliyor."

İranlı turist rehberi İsmail Sadi ve Meryem Emadi de İran halkının Türkiye`yi çok sevdiğini, İstanbul’dan sonra tatil yaptıkları ikinci şehrin Antalya olduğunu kaydetti.

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim