• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

12. CeBIT Bilişim Eurasia kapılarını açtı

12. CeBIT Bilişim Eurasia kapılarını açtı
Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia başladı.

Bilişim dünyası şovu başladı!

Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia başladı. 6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında, 4 gün boyunca Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Fuar, 12. yılında "Fuar" ve "Zirve"yi bir araya getirerek eş zamanlı olarak ilk kez "CeBIT Sinerji Zirvesi" ile açıldı.

CeBIT Bilişim Eurasia ve Zirve Açılışı, 6 Ekim 2011 Perşembe günü, üst düzey Protokol ve 6 Bakandan oluşan Heyet ile gerçekleştirildi!

6 Ekim 2011 Perşembe günü saat 11.00'de açılan CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi'ni, T.C. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Nahcivan Özerk Cumhuriyeti İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rövşan Mammadov, K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu eşliğine 6 bakan ve 1 bakan yardımcısı katılımı ile gerçekleşti.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Türksat A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı Genel Müdürü Prof. Dr.Wolf-Dieter LUKAS, Akıllı Kentler Platformu(AKOS) Başkanı Şekip Karakaya ve Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Lenarz'den oluşan üst düzey protokol ve bakanlardan oluşan heyet, açılış seramonisi ve konuşmalardan sonra CeBIT Sinerji Zirvesi'nin ilk gün programını izledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu da, bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle mesafenin ortadan kalktığını, ortaya çıkan durumun ticari, ekonomik, sosyal ilişkileri derinden etkilediğini dile getirerek, değişmekte direnen ülkelerin kendi halkları tarafından değişime zorlandığını söyledi.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin önem verilmesi gereken bir alan olduğunu vurgulayan Kavranoğlu, sanayi ve üniversite işbirliğinin önemine işaret etti. Kavranoğlu, bir ülkede Ar-Ge harcamalarına ayrılan kaynağın miktarının, bilim ve teknoloji verilen desteğin göstergesi olduğunu belirtti. Bakanlığın 2009 yılından itibaren genç girişimcilere destek verdiğine değinen Kavanoğlu, 1 Ekim'den itibaren başvuruların başladığı bu programda, ödeneğin 50 milyon liraya yükseltildiğini bildirdi.

Zirvede üç büyük etkinlik gerçekleştirildi!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ise son 10 yılda Türkiye'nin bilişim ve teknoloji alanında büyük mesafe kaydettiğini belirtti. Yalçıntaş, daha önce Türkiye ekonomisinde en fazla çarpan etkisi yaratan sektör inşaat iken, son yıllarda diğer sektörleri tetiklemesi, daha rekabetçi hale getirmesi açısından bilişimin, Türkiye'nin en önemli sektörü haline geldiğini söyledi.

CeBIT Sinerji Zirvesi'nin ilk günü olan 6 Ekim 2011 Perşembe günü zirvede üç büyük etkinlik gerçekleştirildi!

CeBIT Bilişim Eurasia'nın ilk günü üç büyük etkinliğe sahne oldu. CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında, ICT sektöründeki mevcut eğilimler "Bilgi Teknolojileri Günü, Mobil Teknoloji, Elektromanyetik Alanlar ve Gelişmeler" ve " Yarının Teknolojisi İnternet" olmak üzere iki önemli başlıkta tartışıldı. Zirve 4 gün boyunca, geniş programı ile iş dünyası ve bilişim sektörü profesyonellerine, STK'lara, akademisyenlere İstanbul'da ICT sektöründeki en etkin platformunu yaratıyor. Turkcell'in büyük ortağı Telia Sonera Eurasia tarafından düzenlenen "Bilgi Toplumu ve Onu Destekleyen Bilişim Teknolojileri' konferansı açılış gününün konferansları arasında yerini aldı.

binali.20111007104107.jpg

11.20111007104125.jpg

1.20111007104145.jpg

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim