• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

15 milyon öğrenciye tablet devleri heyecanlandırdı

15 milyon öğrenciye tablet devleri heyecanlandırdı
Hükümetin ilköğretimdeki 15 milyon öğrenciye tablet dağıtma kararı teknoloji devlerini heyecanlandırdı.

15 milyon öğrenciye tablet için devler sıraya girdi

Hükümetin ilköğretimdeki 15 milyon öğrenciye tablet dağıtma kararı teknoloji devlerini heyecanlandırdı.

Microsoft, Apple, Cisco ve Intel, Türk yetkililere "Pilot uygulama bizden. Karar sizden." teklifinde bulunuyor. İsmini açıklamak istemeyen bazı şirketler de Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeleri sürdürüyor.Yeni öğretim yılında bütün ilk ve ortaöğretim öğrencilerine tablet PC dağıtılmasını içeren Fatih Projesi için uluslararası teknoloji devleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kapısını çalmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında dağıtılacak 15 milyon adet tablet neredeyse mevcut dünya pazarı kadar. ABD temasları sırasında Apple, Microsoft, Intel ve Cisco gibi dünyanın en büyük teknoloji şirketleriyle görüşmeler yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, şirketlerin hepsinin Fatih Projesi'yle yakından ilgilendiğine dikkat çekti.

Tüm firmalar konuyla ilgili hazırlıkları konusunda bakan ve yetkililere bilgi veriyor. Çağlayan, "Ancak ödevine en çok çalışan Microsoft olmuş." dedi. Yazılım devi, eğitim alanında özel bir ekip bulunduruyor. Ayrıca 105 ülkede iletişimde. Microsoft, Türk yetkililere "Pilot bir uygulama yapalım. Siz görün." teklifinde dahi bulundu. Bakan Çağlayan, şirketin yapacağı pilot uygulamanın beğenilmesi durumunda beraber çalışmak istediklerini belirtti. Fatih Projesi'nin 7,5 milyar dolarlık bir pazar oluşturacağı öngörülüyor. Dünya teknoloji devlerinin konudan fazlasıyla haberdar olduğunu belirten Bakan Çağlayan, "Çevre ülkelere ve bölgeye baktıklarında Türkiye'yi merkez olarak görüyorlar. Bu konuda yapılan işbirlikleri hem eğitimde çığır açacak hem de yeni bir sektör doğuracak." diye konuştu. Kendisi için cari açığa dikkat edilmesinin taşıdığı önemden bahseden Bakan, "Bu yüzden üretimin maksimum seviyede Türkiye'de olmasını istiyoruz." dedi ve ekledi: "Bizim insanlarımızı da yeni yeni programlar yapmaya itecek. Fatih Projesi fitil ateşleyecek."

Bilişimin ilk akla gelen şirketlerinden Apple da projeyle yakından ilgileniyor. Şirket MEB ile yakın temas halinde. İyi bir e-book 'elektronik kitap' yazılımı yapmışlar. Kitapları, bilgilendirici videolar ile besliyorlar. Türk heyetine yapılan sunumda verilen bilgilere göre, Apple, geçen yıl 65,2 milyar dolara ulaşan cirosunu bu yıl 80 milyar dolar olarak öngörüyor. Sadece Ar-Ge departmanında 6 bin 200 kişi çalışıyor. Bugüne kadar 220 milyon ürün satan şirketin 4 bin 500 yan ürünü ve aksesuarı bulunuyor. iPhone'da ise 425 bin uygulama bugüne kadar 15 milyarın üzerinde indirilmiş. Apple'ın "Üretim Türkiye'de yapılsın, biz üçüncü ülkelere satış ve pazarlama için destek veririz." dediklerini aktaran Bakan Çağlayan, "'Üretilen ürünleri görürüz, kendileri satıp kendileri ticaretini yaparlar, biz o işlere karışmıyoruz.' diyorlar. Yazılım alanında da 'Yazsınlar, hazırlasınlar, gelsinler pazara girsinler. Biz onlara alanı açarız.' diyorlar." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim