• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

18 yaşından küçüklere bilet yasağı geldi

18 yaşından küçüklere bilet yasağı geldi
Kayseri Valiliği, 18 yaşından küçüklere yolcu bileti satılmaması yönünde karar aldı. Yönergeye uymayanlar hakkında idari yaptırım uygulanacak.

Vali Orhan Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, hazırlanan yönergeyle, ailesinin ya da yurt gibi kurumların bilgisi dışında evden kaçan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek ve ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyecek olayların engellenmesinin amaçlandığını belirtti.
Bu kapsamda; 18 yaş altındaki kişilere otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında ve seyahat acentelerinde bilet satışının yapılmaması yönünde karar aldıklarını bildiren Düzgün, çocukların veya gençlerin ailelerinden izinsiz il dışına çıkışlarının önüne geçileceğini ve kayıp çocuk olaylarının yaşanmasının azalacağını aktardı.
Yönergeye uymayanlar hakkında idari yaptırım uygulanacağını vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:
''18 yaşından küçükler seyahatleri için yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçlarıyla velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek bilgilerinin olup olmadığı teyit edilecektir. Bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılacaktır. Çocuk öğrenci olduğu için seyahat edeceğini söylüyor ve bunu öğrenci belgesiyle ispat edebiliyorsa ailesi ile irtibata geçilmesine gerek olmayacaktır. 18 yaşından küçüklerin yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin bilgisi olmadığının tespit edilmesi halinde derhal kolluk görevlilerine bildirilecektir.''

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim