• BIST 9563.79
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

185 bin doları veren istediği adı alıyor

185 bin doları veren istediği adı alıyor
İnternetteki "com, gov, net, edu, mil, com.tr" gibi uzantılara yenileri ekleniyor. 185 bin doları ödeyen istediği alan adını alabilecek.

İnternetteki "com, gov, net, edu, mil, com.tr" gibi uzantılara 100 yeni üst seviye alan adı daha ekleniyor. İnternet alan adlarının uluslararası tahsisini yapan ICANN'e 185 bin doları veren dilediği alan adını alabilecek.

İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren,  dünya genelinde 22 adet "jenerik üst seviye alan adı" bulunduğunu anınmsatarak, ICANN'in dün itibariyle daha önce değerlendirmeye aldığı 100 yeni üst seviye alan adını uygulamaya koyduğunu söyledi.

ICANN'in yıl sonuna kadar 1000 yeni üst seviye alan adını daha uygulamaya koymayı hedeflediğini belirten Özeren, söz konusu üst seviye alan adlarının toplamda 1400'e kadar çıkacağını kaydetti. Üst seviye alan adı için yapılacak başvurular için 185 bin dolar ödeneceğini anlatan Özeren, "Yıllık kiralama ücreti ise 25 bin dolar olacak. İngilizce dışında Arapça, Çince, Rusça gibi diller ve alfabelerle de internet alan adı alınabilecek" diye konuştu.

Sanal alemde yıllardır kullanılan toplam 22 adet "com, gov, net, edu, mil, com.tr" gibi uzantıların yanında üst seviye yeni alan adlarının da kullanılmaya başlayacağını vurgulayan Özeren, "Yeni uygulamanın hayata geçmesiyle, havacılık şirketleri kendisine ait markayı alan adı olarak kullanabilecek. Uzantılara gerek kalmadan internette isim alınabilecek.  Jenerik üst seviye alan adı alınması ticari alanda çok önemli sonuçları da beraberinde getirecek. Bir marka ve onun alt modelleri için ayrı ayrı alan ismi verilebilecek. İstanbul ismini alan kişi ya da kurum İstanbul'daki pek çok ticari, siyasi, sosyal faaliyette bulunan kişi ve kurumların internet adreslerinin hakkını da almış olacak" dedi.

Yeni üst seviye alan adı için yapılacak başvuruların marka, coğrafi isimler ve ticari sektörler olabildiğini dile getiren Özeren, yeni başvuruların da ICANN Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek tarihte başlayacağını ifade etti.

Uygulamanın Türkiye'de uluslararası alanda faaliyet gösteren şirketler için avantajlı olacağını ifade eden Özeren, yeni işletmeciler açısından internette daha çok görünürlük elde etmek isteyen şirketler için avantajlı olacağını vurguladı.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim