• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

1912'de batan Titanic'e dalış 60 bin dolar

1912'de batan Titanic'e dalış 60 bin dolar
15 Nisan 1912’de batan Titanic’e yüz yıl sonra dalmak için 60 bin doları gözden çıkarmak gerekiyor. Ancak iki kişilik batiskaflarda yapılacak dalış, klostrofobisi olanlar için çok da elverişli değil.

15 Nisan 1912’de batan Titanic’e yüz yıl sonra dalmak için 60 bin doları gözden çıkarmak gerekiyor. Ancak iki kişilik batiskaflarda yapılacak dalış, klostrofobisi olanlar için çok da elverişli değil. Üstelik tuvalet imkânı da yok.

Tarihin en ünlü gemilerinden birisi olan Titanic, 100 yıl önce bir buzdağına çarparak battı. Geminin batışı, batış esnasında yaşananlar ve denizin dibindeki enkaz her zaman ilgi merkezi oldu. Titanic’in batışının 100. yılı dolayısıyla düzenlenen faaliyetlere, ‘enkaz ziyareti’ de eklendi. İki haftalık gemi yolculuğu ile birlikte enkaz ziyaretini de kapsayan bu gezinin ücreti 60 bin dolar. Geziyi düzenleyen ‘Deep Ocean Expeditions’ direktörü, Titanic’in batışının 100. yılı dolayısıyla en az 80 kişinin bu yolculuğa katılacağını belirterek, dalışın klostrofobisi bulunanlara pek de uygun olmadığını apaçık söylüyor.

Deep Ocean Expeditions yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Titanic’in enkazını görmek isteyenlerin bazı zorluklara katlanması gerekiyor. Çünkü gemiye inmek için kullanılacak batiskaflar genişliği iki metre olan bir kabinden ibaret. Dalışın iki buçuk saat süreceği düşünülürse bu kadar süre neredeyse kıpırdamak oturmak hayli zor. Ayrıca deniz dibinin soğuğundan korunmak için kalın kıyafetler giymek gerekli. Yolcular yemek için yanlarına küçük bir sandviç alabilecek ama tuvalet imkânı yok. Dönene kadar sabretmeniz gerekiyor.

Cameron yirmi kez daldı

Sciantific American isimli bilim sitesinde yer alan habere göre, bir grup bilim insanı 2012’nin bir ‘Titanic Şenliği’ne dönüştürülmesine karşı çıkıyor. Titanic’in enkazının binlerce kişinin mezarı olduğunu belirten bilim insanları, bunun ölen insanlara saygısızlık olduğunu söylüyor. Ancak ünlü yönetmen James Cameron, ‘Titanic’ filmini yapmadan önce batığa en az yirmi kez dalmıştı.

Facianın 100’üncü yılı

Tarihin en büyük deniz kazası Titanic’in batışının 100’üncü yılı için, Kanada’nın Nova Scotia eyaletinin başkenti Halifax’ta 150’den fazla kurbanın olduğu mezarlıkta anma etkinliği düzenlenecek. Eyalet hükümetinden yapılan açıklamada, 15 Nisan 1912’de batan Titanic’te hayatını kaybedenlerin yakınları ve 100’üncü yıl etkinliklerini izlemek üzere gelecek olanları ağırlamak için bir program hazırlandığı belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim