• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

1975’te düşen uçağa derin dalış yapılacak

1975’te düşen uçağa derin dalış yapılacak
Fatih Terim’in 38 yıl önceki uçak kazasında yaşamını yitiren kayınpederi Kamuran Aksu ve 40 yolcu törenle anıldı. Bursa uçağının enkazına ilk kez dalmak için de harekete geçildi.

 

Türk Hava Yolları’nın İzmir-İstanbul seferini yapan THY 345 sefer sayılı yolcu uçağı 41 yolcusuyla birlikte 30 Ocak 1975’te Yeşilköy açıklarında denize düşmüştü. 75 metre derinliğe gömülen uçağın bazı parçası su yüzeyine çıkarken cesetlere ise halen ulaşılamadı. Uçağın yolcuları arasında Fatih Terim’in eşi Fulya Terim’in babası Kamuran Aksu ile şarkıcı Seyyal Taner’in hostes kardeşi Serap Özşahin de bulunuyordu. İşadamı Aksu’nun can dostları her yıl olduğu gibi geçtiğimiz pazar günü de Aksu’yu anmak için Avcılar sahilindeydi.
 
İstanbul’un en tanınmış mekânlarından Çiçek Bar’ın sahibi ve film yapımcısı Arif Keskiner, gazeteci Cengiz Alpman ve eşi Sevinç Alpman ile gazeteci Orhan Vural’ın bir araya geldiği anma etkinliğinde arkadaşları Aksu’ya dair anılarını anlattı. Bir yandan da Aksu’nun çok sevdiği viskiden yudumlanarak, denize, derinlerdeki Aksu’ya ulaşması için çiçekler bırakıldı. 
 
Kamuran bize şaka yaptı
 
Spor yazarı Cengiz Alpman da, “Kamuran bize bir şaka yaptı. Çok iyi yüzücüydü. Buraya geldiğimde halen yüzerek yanımıza gelecek sanıyorum” değerlendirmesini yaptı.  Bu arada Marmara Denizi’nin derinliklerinde yatan Bursa uçağının görüntülenmesi için çalışmalar sürüyor. Eftalya Dalış Merkezi sahibi Hüseyin Güngör, “Bursa uçağının enkazında bekleyen cenazelerin sahipleri her yıl Yeşilköy sahiline geldikçe bizler de üzülüyoruz. Hem bir sır perdesini aralamak hem de yakınlarını kaybedenlere yardım etmek için uçağa dalmak istiyoruz. Çekeceğimiz görüntüler çok önemli bilgiler verebilir” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim