• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

2.Dünya Savaşı'ndan kalma bomba

2.Dünya Savaşı'ndan kalma bomba
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı'nda II. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba bulundu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yer alan Schiphol Havaalanı'nın arazisinde ve Almanya'nın Münih kentinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bombaların bulunması paniğe neden oldu. Avrupa'nın beşinci en büyük havaalanı olan Schiphol'de bombanın bulunduğu alana yakın bölümler kapatıldı. Uçuşlar süresiz olarak askıya alındı. Salı gecesi kazı çalışmaları sırasında işçiler tarafından bulunan bombanın yetkililere bildirilmesinden kısa süre sonra havaalanı büyük oranda tahliye edildi. Havaalanının en yoğun olduğu Avrupa uçuşlarının yapıldığı C bölümüne yakın bir noktada tespit edilen bomba bu bölümdeki gidiş ve geliş seferlerinin durdurulmasına neden oldu. Bölgeye çağrılan imha ekiplerinin ilk incelemelerine göre bombanın İkinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı tespit edildi.

Havaalanı yetkilisi Karin Heldevveg, C bölümüne yakın uçakların uzak alanlara park edildiğini ve imha aşamasına kadar birçok uçuşta erteleme ve iptallerin söz konusu olacağını açıkladı. Arazinin savaş döneminde bölgeyi işgal eden Nazi Almanyası tarafından askeri üs olarak kullanıldığı ve çok sayıda hava bombardımanına maruz kaldığı biliniyordu.

Avrupa'nın en büyük beşinci havaalanı olan Schiphol'ü her gün 120 ila 140 bin arasında yolcu kullanıyor. Schiphol, İkinci Dünya Savaşı sırasında biri Almanya diğeri ise Müttefik Devletler tarafından olmak üzere en az iki büyük bombardımana maruz kalmıştı.  

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim