• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

2. el otomobil pazarı yükselişe geçti

2. el otomobil pazarı yükselişe geçti
2011, sıfır araç satışında rekorların kırıldığı bir yıl olarak geride kalırken, 2012’de satışlarda yüzde 20 oranında azalma meydana geldi.

2. el otomobil pazarı yükselişe geçti

2011, sıfır araç satışında rekorların kırıldığı bir yıl olarak geride kalırken, 2012’de satışlarda yüzde 20 oranında azalma meydana geldi. DOD, ikinci el araçlarda Haziran ayı sonu itibarı ile satışlarını yaklaşık yüzde 5 arttırdı.

2011 yılı sıfır araç satışında rekorların kırıldığı bir yıl olarak geride kalırken, 2012’de satışlarda yüzde 20 oranında azalma meydana geldi. 2011’de rekorlarla yükselen satış grafiğinin belirli bir noktada düşüşe geçmesi beklenirken, 2012 yılının ilk 6 ayında pazarda oluşan rakamlar 2010 yılının rakamlarının üzerinde seyretmeye devam ediyor.

DOD, ikinci el araçlarda satışlarını ilk 3 aydaki ağır kış şartlarına rağmen Haziran sonu itibarı ile 2011 yılına göre yaklaşık yüzde 5 arttırma başarısı gösterdi. Genel olarak 2012 yılının ilk 6 ayı, Avrupa’dan gelen birçok olumsuz sinyale rağmen bu değerlendirmelerle beraber özellikle ikinci el araçlar için olumlu geçtiği gözlemlendi.

DOD Perakende Endeksine (DPE) göre; Binek araçlarda son 6 aylık dönemde görülen ortalama yüzde 2,8’lik artışa karşılık ticari araçlarda yüzde 1.6 oranında küçük bir gerileme yaşanırken fiyatlarda büyük bir değişiklik, görülmedi. Yaşanan yüzde 2-3 oranındaki değişiklikler piyasadaki rutin fiyat değişikliği olarak gözlemleniyor.

“İkinci yarıyıl canlılık yaşanır”

Doğuş Otomotiv DOD Genel Müdürü İlhami Eksin, ekonomide ikinci yarıyıl rakamları ile ilgili olumlu beklentiler yaşandığını belirterek “Mayıs ayından itibaren hareketliliğin artması da otomotiv sektörü açısından olumlu beklentilerin sürmesini sağlıyor. İkinci yarıyılın, hem sıfır hem de ikinci el araçlar için geçen yılın ikinci yarısına paralel olumlu bir havada gerçekleşmesini öngörüyoruz” açıklamasında bulundu.

Eksin yılsonu için beklentilerini de şu şekilde açıkladı; “Yaz aylarına girilmiş olması nedeniyle, Temmuz başından itibaren genel olarak satışlarda da düşüş görülmekte. Ramazan Bayramı yaklaşırken yaşanacak araç talebi nedeniyle binek araçlarda satışların artması beklenmekte. Ticarilerde ise canlanmanın yaz tatili bitimine doğru olması öngörülebilir.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim