• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

2. İstanbul Tasarım Bienali'nden Sponsorlara Plaket

2. İstanbul Tasarım Bienali'nden Sponsorlara Plaket
2. İstanbul Tasarım Bienali'nin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara 11 Kasım günü İstanbul Modern Restoran'da özel bir davetle teşekkür plaketleri sunuldu.
İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova'nın takdimiyle başlayan teşekkür daveti, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın konuşmasıyla devam etti.
 
Bülent Eczacıbaşı, "Vakfımızın ilk kez 2012 yılında düzenlediği İstanbul Tasarım Bienali, şimdiden ulusal ve uluslararası düzeyde saygın bir üretim ve buluşma merkezi hâline geldi. Bienal, ekonomi açısından gün geçtikçe önemi artan tasarımı bir kültür öğesi olarak ele alma ve tasarım konusundaki farklı eğilimleri ve yenilikçi düşünceleri izleyiciye sunma hedefiyle başlatılmıştı… Bu yıl kapılarını sponsorlarımızın desteğiyle ücretsiz olarak açan bienalin erişilebilirliğinin artması ve hem sergiye hem de bienal kapsamındaki etkinliklere toplumun farklı kesimlerinden çok sayıda izleyicinin ilgi göstermesi bizi sevindiriyor. Bu yoğun ilgi, aldığımız olumlu tepkiler ve bugüne dek hem ulusal hem de uluslararası basına yansıyan değerlendirmeler, bienalimizin uluslararası tasarım etkinlikleri arasında önemli bir konuma gelme yolunda ilerlediğine işaret ederek bize gurur veriyor" dedi.
 
Konuşmasının ardından 2. İstanbul Tasarım Bienali eş sponsorları, Arçelik, Doğuş Grubu & Bilgili Holding, Enka Vakfı ve Vitra, Akademi Platformu Sponsoru Polimeks Holding ve bienalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan diğer kurum ve kuruluşlara İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı birer teşekkür plaketi verdi.
 
Plaketini Arçelik adına alan Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük konuşmasında, Arçelik'in ayrıcalıklı konumunda tasarımın büyük bir rolü bulunduğunu belirtti. Tasarımın, ürünleri ayrıştıran ve satın alma kararını etkileyen çok önemli bir özellik olduğunu belirten Karabük sözlerine şöyle devam etti: "Bugün tüketiciler, bir yandan ürünlerde daha fazla farklılaşma ararken diğer yandan da sadelik ve kalite algısının sürekli olarak sağlanmasını bekliyor. Bütün bunlardan fedakârlık etmeden, tüketiciyi heyecanlandıracak yenilikleri hem teknolojide hem de tasarımda sunmak hedefiyle çalışıyoruz. Güncel teknolojiyi, tasarım sürecinde, duygulara dokunacak estetik form, yapı, renk ve malzemeleri kullanarak, benzerlerinden farklılaşan  ürün detayları ile sunuyoruz. Aynı zamanda, dijital iletişim dünyası sayesinde tasarım sürekli bir gelişim halinde. İnsanlar neyi neden tükettiklerinin daha çok farkında. Bu da tasarımın önemini günden güne artırıyor" dedi.
 
Doğuş Grubu & Bilgili Holding adına bir konuşma yapan Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş.,  Proje Geliştirme, Kiralama ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Onur Özgen, "Salıpazarı Liman Projesi ve ortakları Doğuş Grubu ve Bilgili Holding adına Türkiye'de kültür-sanatın gelişiminde kilit rol oynayan İKSV'nin düzenlediği 2. İstanbul Tasarım Bienali'nin eş sponsorları arasında yer almaktan gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz. Eş sponsorluğumuzla birlikte, liman sahamızda yer alan Antrepo 7'yi, bienal vesilesi ile Akademi Programı'na katılan gençlerin ve halkın kullanımına ilk kez sunmuş olduk. Şimdiden İstanbul'un yeni kültür-sanat merkezi olma yolunda ilerleyen Salıpazarı Liman Projesi ile bu alan, önümüzdeki dönemde İstanbulluların erişimine açılarak şehrin hem kültür-sanat hem de denizle yeni buluşma noktası olacak. Bu anlamda bizim için bir ilk adım niteliği taşıyan işbirliğimiz için İKSV yönetimine teşekkürlerimizi sunuyor, ilerleyen günlerde de nice güzel işlerin altına beraber imza atmayı diliyoruz" dedi.
 
Enka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Tansuğ konuşmasında, "1983 yılından beri spora eğitime ve sanatın sürekliliğine destek veren Enka VAKFI, İstanbul Kültür Sanat Vakfı bünyesindeki çalışmaların da yıllardır destekçisi. Müzik ve tiyatro festivalleri işbirliklerinin yanı sıra mekânlarımızı da İKSV'nin projelerine açmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yıl düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali eş sponsorluğumuzla da 'Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil' temasının yaratımında başta Sayın Bülent Eczacıbaşı olmak üzere emeği geçen tüm sanat dostlarını yürekten kutluyoruz" dedi.
 
Vitra adına plaket alan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah konuşmasında, "Bu yıl 2.'si gerçekleştirilen İstanbul Tasarım Bienali'nin, tasarım ve inovasyon süreçlerindeki küresel rekabette, Türkiye'ye yeni bir soluk kazandırdığını düşünüyorum. Bienalin bu yılki teması olan 'Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil'in ise, geçmiş, bugün ve gelecekle ilgili bizlere yeni düşünme alanları yarattığına inanıyorum" dedi.
 
Bunun yanı sıra davette İstanbul Tasarım Bienali Akademi Platformu Sponsoru Polimeks Holding adına Kurumsal İletişim Koordinatörü Bahadır Araz'a Bülent Eczacıbaşı tarafından plaket verildi.
 
Ayrıca, 2. İstanbul Tasarım Bienali'ne desteklerinden dolayı TC Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu adına Proje Koordinatörü Rahime Akbulut, TC Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile Telif Hakları Genel Müdürlüğü adına Kültür ve Turizm İl Müdürü Vekili Nedret Apaydın ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına Turizmden Sorumlu Başkan Danışmanı Tülin Ersöz'e de teşekkür plaketleri takdim edildi. Plaketleri Bülent Eczacıbaşı verdi.
 
1 Kasım-14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen 2. İstanbul Tasarım Bienali'nin ortak alanı olan Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nun tüm katlarında yayılan sergide, 20'den fazla ülkeden 200'ün üzerinde tasarımcının, tasarım, teknoloji, Moda, grafik tasarım, şehircilik, ürün tasarımı, film ve yemek gibi alanları kapsayan 53 projesi yer alıyor. Bienal, ana serginin yanı sıra Tasarım Rotaları, Akademi Programı, Kadıköy'den Bul Kadıköy'de Buluştur projesi, atölye çalışmaları, film gösterimleri, sergi, panel ve söyleşileriyle de tüm şehre yayılıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim