• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

2. Özgürlük Filosu'nda 20 gemi olacak

2. Özgürlük Filosu'nda 20 gemi olacak
İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukanın kırılması ve uluslararası insani yardım götürülmesi amacıyla bazı sivil toplum örgütleri tarafından başlatılan yeni girişim, İspanya’da açıklandı.

2. Özgürlük Filosu'nda 20 gemi olması hedeflendi

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukanın kırılması ve uluslararası insani yardım götürülmesi amacıyla bazı sivil toplum örgütleri tarafından başlatılan yeni girişim, İspanya’da açıklandı.

Sivil toplum örgütlerinin Madrid’de düzenlediği basın toplantısında, "2. Özgürlük Filosu" adı altında oluşturulan yeni filoda 15 ila 20 geminin olmasının hedeflendiği belirtildi. Özgürlük Filosu Uluslararası Platformu'ndan Yunan Dimitris Plionis, 2011 baharında Gazze’ye doğru hareket etmesi planlanan yeni filoya Türkiye, İtalya, Yunanistan, İspanya, Fransa, İsveç, Hollanda, Kanada, Norveç, Belçika, Avustralya, Avusturya, Malezya, Endonezya, İrlanda ve ABD gibi birçok ülkeden katılım olduğunu söyledi.

Plionis, gemilerin Akdeniz’deki uluslararası sularda buluşmasının öngörüldüğünü belirterek, İsrail’in olası bir askeri müdahalesine karşı bu filonun AB tarafından korunmasını talep etti. Basın toplantısında Gazze’ye götürülecek insani yardımın, buradaki hastanelerin talep ettiği ilaç ve cihaz gibi sağlık malzemeleri ile inşaat malzemelerinden oluşacağı ifade edildi. Yeni girişime katılan sivil toplum örgütlerinin kendi olanaklarına göre gemileri tedarik etmeye çalışacağı, İspanya’dan 2 geminin bu filoya katılmasının öngörüldüğü kaydedildi. Bu arada, 31 Mayısta Gazze’ye uluslararası insani yardım götürmeye çalışırken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan ve 9 Türkün öldüğü Mavi Marmara gemisinde bulunan yardım gönüllülerinden İspanyol Manuel Tapial ve Laura Arau da İspanya’dan 2 geminin yola çıkmasını organize etmeye çalışıyor.

Tapial, "Gazze’ye Doğru" adıyla kasım ayından itibaren tüm İspanya’da bir kampanya başlatacaklarını ve "Bir defter, bir kalem, bir avro" sloganıyla maddi yardım toplamaya çalışacaklarını söyledi. Satın alınması planlanan 2 gemi ve 2 bin 500 tonluk yardım malzemesi için 1 milyon avroya ihtiyaç duyduklarını anlatan Tapial, "Bu paranın toplanacağı konusunda iyimserim. Özellikle tüm okullara, üniversitelere ulaşmayı istiyoruz. Ayrıca maddi durumu iyi olan vatandaşlardan, bazı firmalardan ve İspanya’da yaşayan Filistinlilerden de yardım almayı umuyoruz" dedi. Tapial, bu gemilerin satın alınarak Gazze’ye ulaşmaları halinde, Akdeniz’de ticarette kullanılması amacıyla Gazzelilere hediye edileceğini de ifade etti.

Benzer bir şekilde Yunanistan’da yürütülen kampanyayı anlatan Dimitris Plionis, ekonomik krize rağmen 3 ayda Yunanistan’da 180 bin avro yardım topladıklarını dile getirdi. Basın toplantısında bu yeni girişim "insani ve sembolik amacının yanı sıra politik" olarak tanımlanırken, Gazze’ye gitmesi planlanan gemilerde sanatçılardan siyasetçi ve gazetecilere kadar çok geniş yelpazede bir katılım olacağı bildirildi. Mavi Marmara gemisinde ölen 9 Türk vatandaşının da anıldığı basın toplantısı, Özgürlük Filosu’yla ilgili bir belgeselin gösterimiyle sona erdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim