• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

20 Firma daha Rusya yolcusu

20 Firma daha Rusya yolcusu
Rusya ile ABD-AB arasındaki ticari savaş otomotive desıçradı. Türk yatırımcılar bunu avantaja çevirmek istiyor.

İthalat ambargosunun Moskova tarafından otomobil alımlarını da kapsayacak şekilde genişletilebileceği iddiası Türk otomotiv sanayisini hareketlendirdi.

Rusya’da şu an yatırımı olan 13 Türk firması varken 20 firma da yatırım planı yapıyor. 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) kanalıyla Rusya’ya yapılan ihracat son 5 yılda yüzde 306 artmıştı. OİB verilerine göre 2009'da Rusya'ya ihracat 269 milyon dolar iken, bu rakam aradan geçen 4 yılda 1 milyar 92 milyon dolara ulaştı.

Gelişmelerin iki açıdan değerlendirilebileceğini söyleyen OİB Başkanı Orhan Sabuncu, bunlardan birincisinin Batı ülkelerinin Rusya’ya uyguladığı ambargolar, ikincisinin de Rusya’nın buna misilleme olarak uyguladığı karşı ambargolar olduğunu belirtti.
ÖİB Başkanı Sabuncu, yaptığı açıklamada, “2013’te 1 milyar 160 milyon dolarlık ihracat rakamımız ile Rusya, otomotiv sektöründe en fazla ihracat yaptığımız 5. pazar konumunda. Bu ülke tek başına tüm otomotiv ihracatımızdan yüzde 5.4 pay aldı. Dolayısıyla Rusya bugün itibariyle en önemli alternatif ve hedef pazarımız konumunda” dedi. 
Türkiye açısından en önemlisinin Rusya’nın misilleme olarak Rusya’da yatırımı bulunmayan Batılı otomotiv üreticilerine karşı uygulamayı planladığı yaptırımlar olduğuna işaret eden Sabuncu, bunun içeriğini henüz tam olarak bilmediklerini, tüm sektörü kapsayan tam bir ithalat yasağından da sadece binek otomobillere yönelik kısmi bir yasaktan da bahsedildiğini aktardı.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim