• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

'2011 Lojistik Ödülü' Mersin Limanı'nın

'2011 Lojistik Ödülü' Mersin Limanı'nın
Mersin Limanı, 5. Logitrans Transport Lojistik Fuarı'nda, 'Logitrans 2011 Lojistik Ödülleri' kapsamında liman işletmecileri kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

'2011 Lojistik Ödülü' Mersin Limanı'nın

Özelleşmenin ardından yapılan yatırımlarla altyapısı ve ticaret hacmi büyüyen Mersin Limanı, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve lojistik sektörünün lider firmalarını ağırlayan 5. Logitrans Transport Lojistik Fuarı'nda, 'Logitrans 2011 Lojistik Ödülleri' kapsamında liman işletmecileri kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği'nden (MIP) yapılan açıklamada, 5. Logitrans Transport Lojistik Fuarı'nın açılış etkinliğinin ardından 'Logitrans 2011 Lojistik Ödülleri' adıyla ikinci kez düzenlenen törende, hızla gelişen lojistik sektörünün başarılı kurum ve kişileri belirlendi. Ödül töreninde, Ulaştırma Bakanlığı Belgeli Hizmetler ile oda ve derneklere kayıtlı hizmetler farklı kategorilerde değerlendirildi. Ayrıca proje ve ürünlere 'Jüri Özel Ödülleri' verildi. Mersin Limanı, yakaladığı başarı kapsamında Logitrans 2011 Lojistik Ödülleri Töreni'nde liman işletmecileri kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Açıklamada, 2007 yılından bu yana yeni konteyner elleçleme ekipmanları, vinç ve römorkörler alarak operasyon sürelerini kısaltıp, kalite ve verimliliğin artmasını sağlayan MIP'in, limanın gerek genel ve dökme yük gerekse konteyner yük hacmini sürekli olarak arttırdığı belirtildi. Türk deniz ticaretinin en önemli kapılarından birisi olan Mersin Limanı'nın işletmesini 2007'de devralan MIP'in, geçtiğimiz günlerde Altın Çıpa Denizcilik Ödülleri'nde 'Yılın Liman İşletmeciliği' ödülünü aldığı, ardından Container Management dergisi tarafından her yıl yayınlanan “Dünyanın En Büyük 120 Konteyner Limanı” sıralamasında 97. sıraya yükseldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Akdeniz çanağında stratejik öneme sahip Mersin Limanı'nın, MIP'nin yatırımlarıyla kısa sürede Akdeniz'in en güvenli, en verimli, en etkin işletilen ve yönetilen çok fonksiyonlu limanı haline geldiği de belirtilirken, bu haliyle kısa sürede Türkiye'nin önemli ticaret kapılarından biri olduğu kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim