• BIST 9718.2
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

2011'de dört yeni havalimanı açılacak

2011'de dört yeni havalimanı açılacak
Güler, Ulaştırma Bakanlığı'nın 2011 yılında 4 yeni havalimanı inşaatına başlayacağını, bunlardan birinin de Ordu-Giresun Havaalanı olacağını açıkladı.

2011'de 4 yeni havalimanı açılacak

Güler, Ulaştırma Bakanlığı'nın 2011 yılında 4 yeni havalimanı inşaatına başlayacağını, bunlardan birinin de Ordu-Giresun Havaalanı olacağını açıkladı.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Ordu-Giresun Havaalanının son 3 yıldır gündemde olmamasına rağmen gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Ordu-Giresun Havaalanının temel atma aşamasına getirilmesi için kendisinin de bir mühendis gibi etüt-fizibilite raporlarının oluşturulmasında hazır bulunduğunu, bakanlığı döneminde Ulaştırma Bakanlığına vekalet ettiği için Binali Yıldırım ile yakın çalıştıklarını dile getiren M. Hilmi Güler, "Sayın Bakan Binali Yıldırım ile yakın çalışma arkadaşı oluşumuz, bu yatırımın gerçekleşmesine ön ayak oldu.

ORGİ HAVALANIN TEMELİ ATILACAK

Ordu-Giresun Havaalanı Ulaştırma Bakanlığının yatırım programına alındı. Buna ilişkin yatırım haritası, bakanlığın internet sitesinde yayınlandı. 2011 yılında 4 yeni havaalanının yapımına başlanacak. İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı, Silivri Gazitepe'de 20 bin dönüm büyüklüğünde bir araziye kurulacak. Atatürk Havalimanı'nın birkaç katı büyüklüğünde olacak ve Yeşilköy'e inmeyen uçaklar buraya yönlendirilecek. Mart ayına kadar ise Ordu-Giresun Havaalanının temeli atılacak. Şu anda ihale ile ilgili düzenlemeleri yapıyoruz. Yakın zamanda ihale tarihi de açıklanacak. Ayrıca Kütahya-Uşak-Afyon'a hitap edecek Zafer Havaalanı ile Adana-Mersin arasında ve Tarsus yakınlarındaki Çukurova Havalimanı'nın yapımının yanı sıra Van, Ağrı, Konya, Balıkesir, Mardin'e ise ikinci terminal yapılacak" dedi.

Hilmi Güler, denize dolgu ile yapılacak Ordu-Giresun Havaalanının pist uzunluğunun 3 bin 600 metre olacağını söyledi. Havaalanının Türkiye'de deniz dolgusu ile yapılacak prestijli bir yatırım olacağını ve Ordu ile Giresun illerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Güler, Orduluların İstanbul'da resmi kayıtlara göre 4., Giresunluların ise 6. sırada yer aldığını ifade etti.

Güler, "İstatistik rakamlara göre, Samsun'daki havaalanından uçanların yüzde 38'inin Ordulu, Trabzon'daki havaalanından uçanların da yüzde 28'inin Giresunlu olduğu belirlendi. Ordu-Giresun Havaalanı Projesi, 270 milyon lira bütçe ile Türkiye'nin beli başlı projelerinden biri olacak" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim