• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

2011'de en çok habere konu olan şirketler

2011'de en çok habere konu olan şirketler
Türkiye'nin en büyük sektörlerinden telekomünikasyon, bilgi teknolojileri, enerji ve gıdanın öne çıkan firmaları PRNet araştırma ve değerlendirme şirketi tarafından açıklandı.

2011'de en çok habere konu olan şirketler

Türkiye'nin en büyük sektörlerinden telekomünikasyon, bilgi teknolojileri, enerji ve gıdanın öne çıkan firmaları PRNet araştırma ve değerlendirme şirketi tarafından açıklandı.

PRNet Halkla İlişkiler Araştırma ve Değerlendirme A.Ş. araştırmalarını baz alarak Türkiye’nin en büyük sektörlerinden telekomünikasyon, bilgi teknolojileri, enerji ve gıdanın öne çıkan firmalarını analiz etti.

1 Ocak’tan başlamak üzere 30 Kasım’a kadar PRNet tarafından takibe alınan belli başlı sektörlerin dev kuruluşlarının analizleri şöyle:

Sanayi Devrimi’ni, uzay çağını, ilk cep telefonlarını şaşkınlıkla karşılayan insanlık tarihi, teknolojideki inanılmaz yükseliş sayesinde yeniliklere artık şaşırmıyor.

Hemen hemen her gün yeni bir teknolojik gelişmeye imza atan bilim insanları, bu teknolojiyi işleyip tüketiciye sunan firma sahipleri günlük haber bültenleri içerisinde önemli bir yer tutuyor.

Neredeyse her gazetenin ‘teknoloji’ başlığı/kategorisi var. Teknoloji üzerine çıkarılan pek çok dergi ve teknolojiye zaman ayıran yine pek çok televizyon kanalı var.

Yeni ürününü piyasaya sunan üretici için ürün tanıtımlarında, reklamlar kadar haber ve teknoloji magazin programları da iyi bir fırsat. Bu diğer sektörlerdeki firmalar için de göz ardı edilemeyecek önemli bir unsur.

Teknolojiyi elektronik eşyalar ve onları oluşturan donanım grupları dışında telekomünikasyon şirketleri de çok yakından takip ediyor.

Telekomünikasyon şirketleri, çıkan yeniliklere uygun teknolojiler, yenilikler ve kampanyalarla basında oldukça geniş yer alıyor. +

Sosyal sorumluluk projeleri de en az teknoloji kadar yakından takip edilen unsurlar arasında yer alıyor.

TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ

Türkiye’de faaliyet gösteren telekomünikasyon şirketlerinden Türk Telekom 20.817 haberle liderliği kimseye kaptırmadı ve haber sayısı açısından açık ara farkla diğer firmaları geçti.

2’nci sırada GSM şirketi Turkcell Türk Telekom’u yakından takip ederken; Vodafone 3’üncü, TTNET 4’üncü ve Avea 5’inci sıradan rekabete katıldı.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SEKTÖRÜ

Ocak-Kasım döneminde; Apple firması, 12.946 haber sayısıyla büyük rakibi Google’ı geçiyor. 2’nci sırada bulunan Google’ı Microsoft 3’üncü sıradan takip ediyor.

Sektörün diğer devlerinden Sony, 4’üncü ve Samsung da 5’inci sırada bulunuyor. Apple’ın haber sayılarının artış nedenlerinden biri de şüphesiz efsane CEO Steve Jobs’ın sağlık sorunları ve nihayetinde gelen ölüm haberleri ve yankılarıydı…

GIDA SEKTÖRÜ

Gerek temel ihtiyaç unsuru, gerekse ürün çeşitliliği açısından medyada geniş yer tutan sektörlerden biri de gıda.

Birbirleriyle yarış içerisinde olan gıda firmalarından Ülker, gerek sponsorluğu, gerek yatırımları, gerekse ürün bültenleriyle rakiplerini geride bırakarak liderlik koltuğuna oturdu. Ülker’in 17.126 haberi bulunuyor.

ENERJİ SEKTÖRÜ

Son olarak ülkemizde yatırımı bulunan enerji sektörü firmalarının Ocak-Kasım dönemi haberlerini analiz ettiğimizdeyse; ülkemize yatırım yapan yabancı şirketlerin, yerli markaları geçerek üst sıralarda yer aldığını görüyoruz.

Bunun da nedeni petrol şirketlerinin yurdumuzdaki faaliyetlerinin yanı sıra, yurt dışı faaliyetlerinin de yakından takip edilmesidir. Özellikle 6.262 haberle enerji sektöründe en çok haberi bulunan BP’nin ilk sırada yer alışında, Meksika Körfezi'ndeki kaza ve petrol sızıntısının yankılarının büyük etkisi olduğu söylenebilir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim