• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

2011'de konut ve nüfus sayımı yapılacak

2011'de konut ve nüfus sayımı yapılacak
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, önümüzdeki yıl nüfus ve konut sayımı yapılacağını söyledi.

2011'de konut ve nüfus sayımı yapılacak

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, önümüzdeki yıl nüfus ve konut sayımı yapılacağını söyledi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ni (ADNKS) iyileştireceklerini ifade eden Yılmaz, nüfusun ekonomik ve sosyal profilini ortaya koyacaklarını açıkladı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından hazırlanan 2050'ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim: Eğitim, İşgücü, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sistemlerine Yansımalar başlıklı raporun tanıtım toplantısında konuşan Devlet Bakanı Yılmaz, konut ve nüfus sayımına Avrupa Birliği ülkeleriyle aynı zamanda gidileceğini aktardı. Sayımla ilgili gerekli hazırlıkları başlatıp pilot uygulamalara başladıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Konut sayısı bizim için çok sorun değil. Ancak nüfusa ilgili daha derinlemesine bilgilere ihtiyacımız var. Çalışmayla nüfusun profilini ortaya çıkaracağız. ADNKS'yi iyileştirip insanlarımızın sosyal, ekonomik olarak nüfus ile ilgili bilgi edineceğiz. Yaşam, geçim şartlarını öğreneceğiz. Biz, tabii bir danışma kurulu oluşturduk, sivil toplumun da bu fırsatı değerlendirmesi çok yerinde olur. 2011 ülkemiz için önemli bir dönemeç olacak Kimseyi evine hapsetmeyeceğiz. Modern, yöntemlerle, Avrupa Birliği ülkeleriyle aynı zamanda sayımı yapacağız. Vatandaşın yaşam sürecini aksatmayacağız. Türkiye İstatistik Kurumu'nun gerek 2000 nüfus sayımını gerekse ADNKS'yi esas alan sayımları var. Gelecek yıl kanaatim o bunlar daha sıhhatli bir baza oturacaktır. "

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim