• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

2011'de Türkiye yollarına çıkacaklar

2011'de Türkiye yollarına çıkacaklar
Otomotiv firmaları 2011’in ilk günlerinden itibaren yeni modelleri Türkiye yollarına çıkarmak için kolları sıvadı.

2011'DE TÜRKİYE YOLLARINDA

Otomotiv firmaları 2011’in ilk günlerinden itibaren yeni modelleri Türkiye yollarına çıkarmak için kolları sıvadı.

Chevrolet’ten model yağmuru

Bu yılın en fazla yeni model sunacak markalarından biri olacak Chevrolet, bu atağını özellikle yılın ikinci yarısında yoğunlaştıracak. Chevrolet’nin tamamen yenilenen minik Aveo Sedan ve Hatchback versiyonlarını, orta sınıftaki Cruze’un Hatchback‘i izleyecek. Tamamen yeni bir model olan ve minivan sınıfında yer alan Orlando, Amerikan efsanesi niteliğindeki Camaro’nun Coupe ve Convertible versiyonları da yenilikler arasında. Bununla birlikte makyajlanan Captiva’nın da gelmesini bekliyoruz.

BMW yeni 1 ve 6’yı getiriyor

Alman üreticinin bu yıl içinde getireceği iki önemli yeniliği yenilenen 1 ve 6 Serisi olacak. Yeni 1 Serisi’nin bu yılın ilk çeyreğinde tanıtılması, ardından da yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye’de piyasaya sunulması planlanıyor. İkinci yenilik olan 6 Serisi ise, ABD’de geçen yılın sonlarında tanıtıldı. Mart ayında önce Cabrio, eylül ayında da Coupe seçeneğinin üretimine başlanıyor. Her iki modelin de Türkiye’de 2011 yılında satışa sunulması planlanıyor.

İki Citroen daha geliyor

Fransız üretici Citroen’in 2011’de iki önemli yeniliği olacak. Bunların ilki, Autoshow Fuarı’nda da sergilenen yeni C4 olacak. Tamamen yenilenen tasarımının yanı sıra ekonomik ve çevreci motor seçenekleri, masaj yapabilen ön koltuklar gibi donanım alternatiflerine sahip C4’ün, şubat ayında Türkiye’de piyasaya çıkması bekleniyor. İkinci yenilik ise, “DS” serisinin orta sınıf temsilcisi DS4 olacak. C4 alt yapısını kullanan ancak ondan daha farklı bir tasarımla şekillenen DS4, DS3 gibi kişiselleştirmeye uygun donanım alternatifleri ve lüks unsurlarıyla birlikte yılın ikinci çeyreğinde gelecek.

Yeni Focus nisanda Türkiye’de

Tamamen yenilenen ve Murat Güler imzası taşıyan Focus, nisan ayından itibaren Türkiye’de satılmaya başlanacak. İlk kez Autoshow Fuarı’nda sergilenen Focus, eskisiyle birlikte piyasada olacak. Yeni Focus’un öncelikle üst donanım seviyesine sahip versiyonu satışa çıkacak.

2011, Peugeot’nun 508 yılı

Fransız üreticinin tamamen yeni modeli olan 508, nisan ayından itibaren Türkiye’de satılmaya başlanacak. Markanın en önemli yeniliği konumundaki 508, 407’nin yerini alacak ve Türkiye’ye çok uygun motor seçeneklerine de sahip olacak.

Renault’da Latitude lüksü

Bu yıl Renault’nun en büyük yeniliği, üst sınıfa da hitap edecek Latitude olacak. Bu yılın başlarında Türkiye yıllarına çıkmaya başlayacak Latitude, aynı zamanda orta üst sınıfta Renault’nun uzun bir aradan sonra piyasaya sunacağı ilk sedan modeli.

Doblo’ya pick-up kardeş

Fiat da, bu yıl bir hayli fazla yeniliği Türkiye pazarına sunacak. Bunların en önemlileriyse, Türkiye’de üretimine başlanacak yeni Doblo Pick-up ve Chrysler ile ortaklaşa üretimi gerçekleşen, daha önce Dodge markasıyla Türkiye’de satılan Journey olacak. Doblo Pick-up modelini eylül ayında satışa sunacak olan Tofaş, Fiat Journey’yi de yılın son çeyreğine saklamış. Bununla birlikte ocak ayında Doblo Otomatik, şubatta Punto Evo 1.4 Turbo (135 HP), mart ayında Bravo Multiair (1.4 lt 140 HP), mayısta Fiat 500 Twinair modelleri de Türkiye’de satışa çıkacak.

Küçük Tata yenileniyor

Türkiye’de ISOTO tarafından temsil edilen Hint markası Tata, bu aydan itibaren yeni küçük modeli Vista’yı satmaya başlayacak.

VW yeni Jetta’sına kavuşuyor

Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç, uzun zamandır beklenen yeni Jetta’yı bu ayın ortalarından itibaren Türkiye’de satışa sunacak. Tamamen farklı bir tasarıma ve daha fazla konfora sahip yeni Jetta’da, farklı motor seçenekleri de bulunuyor. VW Ticari Araç’ın ise, pick-up modeli Amarok’u bu yıl içinde getirmesi bekleniyor.

Küçük Corsa’ya yeni makyaj

Opel, 2011’de makyajlanan Corsa modelini Türkiye’de satışa sunacak. Bununla birlikte makyajlanan 4x4 modeli Antara’nın da siparişle Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.

Kia lükse adım atacak

Çelik Motor Kia’nın 2011’deki en önemli yeniliklerinden biri Autoshow’da da gösterilen Optima modeli olacak. Çelik Motor, ayrıca Kia’nın tamamen yenilenen minik Picanto’yu da getirecek.

Range Rover tutkunları onu bekliyor!

Autoshow 2011 fuarında da tanıtılan Range Rover’ın heyecan verici yeni modeli Evoque, 2011 yılının son çeyreğinde Türkiye’ye getirilmeye başlanıyor. İlk etapta üç kapılı ve önden çekişli versiyonu getirilecek.

Ferrari nefes kesecek

Tofaş tarafından Türkiye’de temsil edilen Ferrari ve Maserati, bu yıl yeni modelleriyle heyecan verecek. İlk tanıtımı mart ayındaki Cenevre Motor Show’da gerçekleşecek olan F151 kodlu yeni model, temmuz ayında Türkiye’de piyasaya sunulacak. Bu yeni süper spor otomobil, 612 Scaglietti’nin yerini alacak. Halen Türkiye’de satılan 458 Italia modelinin “Spider” yani üstü açık versiyonuysa yılın son ayında getirilecek.

Maserati GranTurismo modelinin 450 HP’lik “MC Stradale” versiyonu ise, şubat ayından itibaren Avrupa’da satışa sunuluyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim