• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

2012-2013 Akademik Yıl açılışı törenle yapıldı

2012-2013 Akademik Yıl açılışı törenle yapıldı
Türk Hava Kurumu Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yıl açılışı, Ankara Etimesgut'taki Rektörlük Binası'nda düzenlenen törenle yapıldı.

 

Geçtiğimiz yıl açılan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yıl açılışı Etimesgut'ta bulunan Rektörlük Binası'nda düzelenen törenle yapıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
 
THK Üniversitesi'de eğitim gören öğrencilerin gösteri ve şiirleriyle başlayan törende THK yangın filosuyla da temsili olarak yangın söndürüldü. Törende konuşan THK Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ünsal Ban, havacılık ve uzay ihtisası alanında tek olduklarını belirterek, "İkinci akademik yılımızı açıyor olmaktan çok mutluyuz" dedi. 
 
Ban, "Araba üretmediğimiz dönemlerde bile uçak üretimine başlamış ancak nedenini hala anlayamadığımız bir şekilde bunu sonlandırmış bir ülkeyiz. Eğer uçak üretimine devam etseydik, şuan dünyanın en önemli ülkelerinden biri olacaktık. Ancak hiç birşey için geç kalınmış değil. THK Üniversitesi olarak 43 ülkeden 72 yabancı öğrenci bulunuyor. Yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Törende konuşan bir diğer isim de THK Genel Başkanı Osman Yıldırım da "Amacımız Türkiye'yi dünya çapında eğitim merkezi olmasını sağlamak. Çok hızlı ve güvenilir bir şekilde mesafe aldık. 72 yabancı öğrencinin burada olması katettiğimiz yolun göstergesidir. Türkiye, hem gökyüzünde hem uzayda yerini mutlaka alacak" ifadelerini kullandı.
 
Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kurumun geçmiş yıllardaki konumuna ilişkin eleştirilerini  "Bundan 10-15 sene öncesine kadar Türk Hava Kurumu dendiği zaman post kavgası yapan bir kurum akla gelirdi" sözleriyle dile getirdi.
 
Kurumun bir dönem ideolojik çekişmelerin merkezi haline getirildiğine dikkat çeken Arınç, "Bugün geldiğimiz noktayı ayakta alkışlamak istiyorum" dedi.
 
Arınç, "10 sene 15 sene öncesine kadar THK dendiği zaman post kavgası yapan bir kurum akla gelirdi. Kurban Bayramı yaklaşıyor ya Kurban Bayramı'nda kurban kesilecek derilerini kim toplayacak başkasının toplamasına nasıl engel olacağız? Başkası toplarsa nasıl elinden alacağız? Atatürk'ün kurduğu ve çok büyük hedefler için merkez yapıldığı bir kuruluş nasıl olur da bir kurbanın derisi üzerinden siyaset yapmanın merkezi haline gelirdi. İnanın bundan üzüntü duyan bir arkadaşınız olarak bugün geldiğimiz noktayı ayakta alkışlamak istiyorum. Geçmişte olan geçmişte kaldı diye düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Konuşmaların ardından  Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ve Prof. Dr. Ünsal Ban ile birlikte Türk Kuşu Tesisleri'ni gezdi. Arınç, uçakları yakından inceledi.
 
acilis.jpg
 
acilis2.jpg
 
acilis3.jpg
 
acilis4.jpg
 
acilis5.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim