• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

2012 Dünya Turizm Oscarı!

2012 Dünya Turizm Oscarı!
Günay, ”The Golden Apple Dünya Turizm Oscarı”nı alan Hamamönü ile ilgili Altındağ Belediyesi’ni övdü Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) tarafından verilen ”Golden Apple Aware” (Altın Elma), restorasyon çalışmaları nedeniyle bu yıl H

 

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Bakan Günay, Türkiye’de son yıllarda hem kültür varlıklarının gelişmesine hem de turizmde bir dünya markası olunmasına büyük önem verildiğini ve bu anlamda önemli adımlar atıldığını belirtti. Tarihe ayrımsız sahip çıkmaya çalıştıklarını vurgulayan Günay, Anadolu topraklarının Ön Asya’nın, Mezopotamya’nın en zengin tarihi toprakları olduğunu vurguladı.
 
Türkiye, turizmde ilk 10’da
 
Türkiye’nin, dünyadaki turizm sıralamasında ilk 10 ülke arasında yer aldığını hatırlatan Günay, dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen, Türkiye’nin üst sıralardaki yerini korumaya devam ettiğini söyledi.
 
”Bu gelişmeyi sürdürmenin bir tek şartı var: Yurtta barış, dünyada barış” diyen Günay, bunu sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürüttüğü 5 yıl içinde, masa başında bunaldığında ve ”nefes alma ihtiyacı” hissettiğinde Altındağ’a koştuğunu ifade eden Günay, şunları söyledi:
 
”Altındağ kaynak istemeden, ’para’ diye sürekli devleti zorlamadan büyük bir aşkla, büyük bir hevesle bütün bu mekanları ayağa kaldırmaya çalıştı. 2007’de burada akşamları sokağa çıkılmaz bir ortam vardı. O zamandan bu yana gün gün gözledim. Mekanlar sanki sihirli bir el değmiş gibi. Çünkü toprağını seven, Ankara’yı seven, Türkiye’yi seven, uygarlığı seven, dünyayı seven bir yüreğin dokunuşuydu Altındağlılar’ın elleri. Adım adım, kademe kademe bütün bu mekanları yaşanabilir hale getirdi. Altındağ, Altındağ Belediyesi’nin bütün çalışanları, belediye başkanı en büyük ödüllere her zaman layıktır. Ben yüreğimden her zaman onlara bu ödülleri veriyorum. Bu ödülün anlamı şudur ki; biz aynaya bakıp sevinmiyoruz, demek dünya da görüyor. Bu ödülün anlamı Altındağ’da yapılanların, suya atılan bu güzel taşın halka halka Türkiye’den dünyaya doğru yayılmaya başladığını, olumlu etkisini herkesin hissettiğini gösteriyor.”
 
“Ankara’ya az turist geliyor”
 
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de restorasyonların yapım aşamasında hiçbir yerden kredi ya da borç almadıklarını, belediyenin gayrimenkullerini satmadan mütevazı imkanlarla restorasyonları yaptıklarını belirterek, bu çalışmaların Altındağ’ın potansiyelini ortaya çıkaracağına inandıklarını söyledi. Hamamönü’nde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Tiryaki, ”Misafirlerimiz Ankara’ya ne kadar turist geldiğini sordu. Rakamları vermekte zorlandım çünkü Ankara’ya çok az turist geliyor. Ankara’nın nüfusuna eşit ülkelere 10 milyonlar gibi rakamlarla ifade edilen turistler geliyor. Buraya 10 milyon turist geldiğinde Ankara’da aç açık kimsenin kalmayacağını düşünüyorum” dedi. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim