• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

2012 yılında Costa, İzmir'i tercih edebilir

2012 yılında Costa, İzmir'i tercih edebilir
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir Kordon'da 2012 yılında yapılabilecek bir gemi töreninin hayalini kuruyoruz" görüşünü bildirdi.

2012 yılında Costa, İzmir'i tercih edebilir

İZTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Demirtaş, İtalya'nın Trieste kentinde Costa Crociere firmasının en yeni gemisi olan Costa Favolosa'nın vaftiz törenine katıldı.

Ayrıca Costa Crociere Başkan ve Üst Yöneticisi Pierluigi Foschi, Costa Crociere Başkanı Gianni Onorato, kruvaziyer limanları ve gemi dizaynında uzman olan Mimar Emanuele Venturini, Carnival Corporation'un Başkan ve Üst Yöneticisi Micky Arison'un yanı sıra Trieste'nin yeni Belediye Başkanı Roberto Cosolini ile görüştü.

Demirtaş, vaftiz töreninin Trieste'de İtalya Birliği meydanında yapılmasının ayrı bir anlamı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Trieste, 2 yıldan bu yana kruvaziyer turizminden pay almıyordu. 2 yıldan sonra Costa firması ilk defa vaftiz töreni için Trieste'yi kullandı. Vaftiz töreni dolayısıyla bütün kent sahile inmişti. Bunu görmek çok güzel çünkü bizde de Piazza Unita gibi bir meydanda tören yapabilme potansiyeli var. İzmir Kordon'da 2012 yılında yapılabilecek bir gemi töreninin hayalini kuruyoruz. Bunun için Costa firması ile de görüştük. Konuyu değerlendiriyorlar. "

2009'da Venedik Fincantieri tersanesinde yapımına başlanan Costa Favolosa gemisi, 3800 kişilik yolcu ve 1068 kişilik mürettebatıyla 4 Temmuz'dan itibaren turlarına başladı. Gemi, 10 Temmuz Pazar günü İzmir'e gelecek.

-BELEDİYE BAŞKANI ZİYARETİ-

Trieste Belediye Başkanı Cosolini ile bir araya gelen Demirtaş, Trieste'nin Avrupa'nın sınır noktasını oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Uluslararası taşımacılık sektörümüz Trieste'ye damgasını vurmuş. Her yerde Türk tırlarını ve ro-ro gemilerini görüyoruz. Trieste'de Türkiye Fahri Konsolosluğu oluşturulmuş. Fahri Konsolos Enrico Samer ile görüştüm.

Bu görüşmede Dünya Fahri Konsoloslar Toplantısının İzmir'de yapılması konusunu aktardım ve kendisi de olumlu görüş verdi. Ayrıca Samer'e EXPO 2020 İzmir adaylığı konusunda çalışmalara başladığımız belirttim, ellerinden gelebilecek her türlü yardımı yapabileceğini de bize iletti.

Trieste Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Antonio Paoletti ve henüz 3 hafta önce seçimleri kazanmış olan Trieste Belediye Başkanı Roberto Cosolini ile de karşılıklı işbirliği için görüştük. İzmir'Trieste arasındaki ticareti geliştirmek ve kardeş kent olunması konusunda çalışmalara başlanması için görüş birliğine vardık. Kendileri en yakın zamanda İzmir'e gelerek kentimizdeki olanakları da değerlendirecekler."

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim