• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

2012'de Yalova ve Ereğli'de iflaslar başladı

2012'de Yalova ve Ereğli'de iflaslar başladı
Deniz ticaretinin hızla düştüğü 2012, tersanelerin de kapılarına kilit vurduruyor.

Deniz ticareti tersaneleri vurdu

Deniz ticaretinin hızla düştüğü 2012, tersanelerin de kapılarına kilit vurduruyor. Kapasite yüzde 15'e inerken Yalova ve Ereğli'de iflaslar başladı.

Küresel krizle birlikte zor duruma düşen Türk tersaneleri havlu atmaya başladı. "2012 daha zor bir yıl olacak" diyen Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, şu ana kadar alınan siparişlerle idare edildiğini ancak yeni sipariş gelmemesi nedeniyle bu yılın daha kötü şartlarda geçeceğini söyledi. Sipariş sayısının oldukça fazla azaldığını belirten Kalkavan, denizcilik açısında global fotoğrafa bakıldığında durumun, özellikle de ilk 6 ayın çok iyi gözükmediğine dikkati çekti.

KAPASİTE YÜZDE 15'LERDE

Tersanelerin yüzde 15 kapasitelerde çalıştığını da söyleyen Metin Kalkavan, "Şu anda bazı tersaneler yüzde 5 ile çalışıyor. Bazıları ise yüzde 100 kapasitede çalışıyor. Ancak ortalama yüzde 15. Tuzla bakım-onarım işlerine odaklandı. Ancak Ereğli'de iflaslar yaşandı. Yalova'da da tersanelerde yarım kalmış yatırımlar var. Bekliyorlar" dedi.

'TEŞVİKİ GÖRÜŞTÜK BEKLİYORUZ'

Metin Kalkavan, Uzak Doğu'daki ülkelerin sadece sacda yüzde 30 ile 40 arasında devlet desteği verdiklerini de belirterek, kendilerinin de teşvik konusunu hükümetle görüştüklerini söyledi ve ekledi "Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda gündeme geldi ve görüşüldü bu konular. Şu anda top onlarda" dedi.

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim