• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

'2013 Hedefimiz 46 milyon yolcu taşımak'

'2013 Hedefimiz 46 milyon yolcu taşımak'
Türk Havayolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, dünya havacılığının yıllık yolcu ve kargo getirisinin 636 milyar olduğunu, THY’nin bu paradan bu yıl 9,7 milyar dolar pay alacağını söyledi.

 

Anadolujet’in aile şirketleri ve KOBİ’lere yönelik Antalya’da düzenlediği ‘Türkiye Uçuyor’ ikinci buluşması Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda(ATSO) gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, THY Genel Müdürü Temel Kotil, sanayici ve turizmci iş adamları katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, dünya havacılığının yıllık yolcu ve kargo getirisinin 636 milyar olduğunu, THY’nin bu paradan bu yıl 9,7 milyar dolar pay alacağını söyledi. Kotil, 2013 hedeflerinin 46 milyon yolcu taşımak olduğunu ifade etti. Yurt içi ve dışında 221 noktaya uçan THY’nin bu alanda dünya dördüncüsü olduğuna işaret eden Kotil, “Türkiye’de havacılık çok iyi gidiyor. 4 milyon iç hat yolcusu, 18 milyon oluyor bu yıl, yurt içi yolcusu da 28’I THY’den 41 milyonu da diğer havayollarından gerçekleşiyor. Havacılık sektörü yüzde 5 büyürken, THY 15 puan fark atabildi. Pazar payımız artıyor. Bu yılı 46 milyon yolcuyla kapatacağız” diye konuştu.
 
TÜRKİYE AKTARMA NOKTASI
 
Türkiye’nin bir aktarma noktası olduğunu, iyi para kazandıklarını ve çok yere uçtuklarını ifade eden Kotil şunları söyledi:
 
“THY’nin uçtuğu nokta sayısı 221. Dünyada dördüncü. Önümüzde 3 Amerikan şirketi var. Amerikan şirketleri içeride uçuyor. ABD kendisi çok büyük pazar. Yurt dışına geldiğimizde bugün itibariyle 184 noktaya uçuyoruz. Türkiye’nin bir havayolu, bir markası ABD iç pazarını bir tarafa bırakırsak dünyada en büyük uluslararası networku kurabiliyor. Para kazanarak kurabiliyor. Bu çok önemli. Bir ticari müessese para kazanmıyorsa durum çok kötü.”
 
TÜRKİYE 500 YILDIR AVRUPALI
 
THY Kotil, “Türkiye 500 yıldır Avrupalı. Avrupa’nın bazı ülkelerine diğer Avrupa havayollarından daha çok uçuyoruz. Ortadoğu çok değerli. Köprü kurduğumuz için transfer yolcu geliyor. Bin yıldır Asyalıyız. Şu an THY olarak Avrupa’yı Asya’ya bağlayan en güçlü havayolu biziz. İpek yolunun merkezi zaten bizdik, yine biz olduk. Aynı zamanda Afrika’yı da bağlayan en önemli oyuncu biziz. Afrika çok önemli bir pazar. Antalya güzel sıcak ama Afrika’da da ticaret yapın. Gelecek burada. Dünya havacılığında Türkiye’yi köprü yapmak istediklerine değinen Kotil, “İstanbul’a 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı yapılıyor, bunu da Allahın izniyle dolduracağız" dedi.
 
Kotil'in ardından danışman, eğitimci, koç ve yazar Dr. Şaban Kızıldağ ise, "Uçmak için ne yapmak lazım" isimli söyleşide iş adamları ile bir araya geldi.
 
Daha sonra THY Bölgesel Uçuşlar Başkanvekili İbrahim Doğan'ın moderatörlüğünde "Türkiye Nasıl Uçar" konusunu Capital Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Rauf Ateş, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Halis Bilden, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve DBE Kurumsal Gelişim Merkezi Eğitmeni ve Koç Burcu Çanacık aktardı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim