• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

2013 'yıllık deniz suyu kalite raporu' açıklandı

2013 'yıllık deniz suyu kalite raporu' açıklandı
Avrupa Çevre Ajansı’nın (EEA), 2013 yıllık deniz suyu kalite raporunda, Kıbrıs plajları mükemmel olarak sınıflandırıldı.

Avrupa Çevre Ajansı’nın (EEA), 2013 yıllık deniz suyu kalite raporunda, Kıbrıs plajları mükemmel olarak sınıflandırıldı. 2013′te yüzde 95′inden fazlası çok az ihtiyaçla Avrupa deniz suyu, nehirleri ve gölleri de genel olarak yüksek kaliteli olarak belirlendi.

Raporda yer alan verilere göre karadaki yüzülebilecek sulara göre kıyılar biraz daha iyi durumda bulunuyor.

2013′te Kıbrıs’ta hepsi kıyıda olmak üzere 112 yüzülebilecek su bulunduğu rapor edildi.

Sezon boyunca her yüzülebilecek sudan ortalama dokuz örnek olmak üzere toplam 967 örnek alındı ve bütün yüzülebilecek suyun 2013′te en azından yeterli kaliteye sahip olduğu saptandı.

Sezon boyunca hiç bir plajın kapatılmadığı belirtilen raporda, Kıbrıs ve Lüksemburg’taki bütün plajların ‘mükemmel’ olduğu kaydedildi.

Kıbrıs ve Lüksemburg’u Malta (yüzde 99 mükemmel), Hırvatistan (yüzde 95) ve Yunanistan (yüzde 93) izledi.

Ölçeğin öteki ucunda Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde en yüksek ‘zayıf’ statüde bulunan ülkeler de Estonya (yüzde 6), Hollanda (yüzde 5), Belçika (yüzde 4), Fransa (yüzde 3), İspanya (yüzde 3) ve İrlanda (yüzde 3) şeklinde sıralandı.

Avrupa Çevre Komiseri Janez Potočnik, raporla ilgili olarak “Avrupa’daki deniz suyunun yüksek standartta olmaya devam etmesi iyi bir şey. Ancak su gibi çok değerli bir kaynağa ilgisiz kalamayız. Bütün plajlarla içme sularının , ayrıca su eko sistemlerinin tam anlamıyla korunduğundan emin olmaya devam etmeliyiz” dedi.

Avrupa Çevre Ajansı İcra Direktörü Hans Bruyninckx ise, Avrupa’da yüzülecek suyun kalitesinin son yirmi yılda arttığını, artık yüksek miktarda lağım sularının yüzülecek sulara karışmadığını, bugünkü sıkıntının şiddetli yağmur ve sellerin yarattığı kısa süreli kirlenmeden geldiğini anlattı.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim