• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

2015 hedefi: 5 milyon euro yatırım

2015 hedefi: 5 milyon euro yatırım
“Ekol Healthcare” kurumsal kimliği ile hizmet verecek olan Ekol Lojistik, 2015’te 20 milyon Euro ciro hedefliyor.

Türkiye’de ve Avrupa’da yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ekol, sağlık sektörüne yönelik lojistik hizmetlerinde yeni bir yapılanma süreci başlattı. 2005 yılından bu yana bu segmentte başarılı projeler yürüten şirket, “Ekol Healthcare”yi hayata geçirdi.

“Ekol Healthcare” çatısı altında yürütülen sağlık operasyonları 2014 yılı başından itibaren Genel Müdürlük çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. 2015 yılında 20 Milyon Euro ciro hedefleyen Ekol Healthcare, yeni vizyonu ve kurumsal kimliği ile 2015’te önemli projelere imza atacak.

Ekol, hedef büyüttüğü ve uzun yıllardır deneyim sahibi olduğu sağlık lojistiği alanına yönelik olarak son 5 yılda 10 milyon Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdi. 2015 yılında da 5 milyon Euro yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor.

Ekol Healthcare markası ile ekol sağlık hizmetleri 2015 hedefleri kapsamında 3 farklı projeyi hayata geçirecek.  Bunlardan ilki; dünyanın en büyük ilaç firmalarından birinin, üretim sahasındaki operasyonlarından başlayarak nihai satış noktalarına kadar olan ürün teslim sürecinin yönetilmesi olacak.  Bunun yanı sıra 2015’in ilk çeyreğinde Türkiye’nin en büyük ecza depolarından birinin operasyonlarına başlayacak olan Ekol Healthcare, yılın ilk yarısında ise yurtdışındaki operasyonlarını devreye almaya başlayacak.

Ekol Lojistik Sağlık Sektörü Genel Müdürü Hakan Şen, Ekol Healthcare yapılanmasına ilişkin olarak şunları söyledi:  “Ekol olarak, Türkiye’de ilaç lojistiğinin yüzde 35’ini tek başımıza gerçekleştiriyoruz, böylece her 100 ilaçtan 35’i tarafımızca elleçleniyor. İlaç lojistiğine en fazla yatırım yapan lojistik firması olarak, Ekol Healthcare ile kazandığımız yeni vizyonumuzla, sektöre daha da odaklanarak hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Yeni yapılanmamızın yanı sıra, Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni “İyi Dağıtım Uygulamaları” (GDP) mevzuatının gerektirdiği şartları karşılayabilecek düzeye ulaştık. Araçlar, depolar ve aktarma merkezleri üzerindeki çalışmalarımızı tamamladık. Sağlık Bakanlığı düğmeye bastığında biz de hizmet vermeye başlayabilecek durumdayız”.

Ekol Healthcare; insan sağlığı, hayvan sağlığı, medikal ürünler, göz sağlığı ve cerrahi ürün grupları olmak üzere birçok alanda hizmet veriyor. İnsan sağlığına yönelik ürünlerin operasyonlarında Türkiye pazarının üçte birinin operasyonunu yapan Ekol, göz sağlığı alanında sektörün yüzde 70’ine, hayvan sağlığında da pazarın yüzde 80’ine hizmet sağlıyor.​

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim