• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

2015’in en çok beklenen telefonları

2015’in en çok beklenen telefonları
Yılın ilk yarısı sona ererken, üreticilerin amiral gemisi ürünlerini piyasaya çıkaracakları tarih yaklaşıyor. İşte tüketicileri en çok heyecanlandıran 5 model.


Akıllı cep telefonu pazarının en çok satılan ürünleri 1000 TL bandında seyretse de, tüketicilerin ve sektörün en çok konuştuğu modeller amiral gemisi ürünler oluyor. En yenilikçi teknolojileri ve sıradışı tasarımları barındıran bu prestij modeller sayesinde markalar sektördeki konumlarını sağlamlaştırmaya çalışıyor. 2015 yılının ilk çeyreğinde birçok marka yeni amiral gemisi ürünlerini tanıtmış oldu. Örneğin Samsung Galaxy S6, LG G4, Sony Xperia Z3+ ve HTC M9 gibi modeller yılın ilk çeyreğinde tüketicilerin beğenisine sunuldu. Özellikle sonbaharda ise elektronik devleri yeni ürünlerini çıkarmaya hazırlanıyorlar. Birkaç ay içerisinde piyasaya çıkacak olan amiral gemisi cep telefonlarından bazılarını sizler için derledik. 

ONEPLUS 2 

Her ne kadar ülkemizde şu anda satışta olmasa bile Çin’li telefon üreticisi OnePlus dünyanın farklı ülkelerinde oldukça popüler. Önümüzdeki hafta duyurulması beklenen OnePlus 2 modeli firmanın yeni amiral gemisi ürünü olacak. OnePlus 2’nin piyasanın en hızlı işlemcilerinden biri olan Qualcomm Snapdragon 810 kullanacağı ve parmak izi okuyucu ile birlikte geleceği biliniyor. Telefonda ayrıca ilk kez USB-C portu olması bekleniyor. Bu yeni nesil port sayesinde aynı noktadan şarj, video ve data aktarımı gerçekleştirmek mümkün. 

SAMSUNG GALAXY NOTE 5 

Samsung profesyonel kullanıcılar için konumlandırdığı Galaxy Note serisini genelde yılın son çeyreğinde piyasaya sürüyor. Muhtemelen Eylül ayında gerçekleşecek olan IFA fuarında Galaxy Note 5 tanıtımı yapılabilir. Beklentiler arasında Galaxy S6’da olduğu gibi kıvrımlı ekran bulunuyor. Sızan bazı görüntülerde ise Note’un kıvrımlı ekrana henüz geçmediğini gösteriyor. Galaxy Note 4 bu güne kadar metal çerçeve ve plastik arka gövde ile geldi. Yeni modelin arka kısmının da daha üst klasmana yakışır şekilde cam olması bekleniyor. Galaxy Note 4’ün 5.7 inç olan ekranı 5 ile birlikte biraz büyüyebilir. Ancak daha da önemlisi 2K ya da 4K çözünürlüğe sahip bir ekran olması bekleniyor. 

LG G4 PRO 

G4 ile üst segmente ciddi bir oyuncu olduğunu gösteren LG, profesyonel kullanıcıları hedefl eyen yeni bir ürünün hazırlığını yapıyor. Sonbaharda piyasaya çıkması ön görülen LG G4 Pro’nun 5.8 inç ekranı ve 2560 x 1440 piksel çözünürlükte olması bekleniyor.LG G4 Pro’nun ana kamerası 27 megapiksel olacak ve içerisinde Qualcomm’un Snapdragon 820 işlemcisi ile 4GB RAM bulunacak. LG’nin diğer tüm parçaları hazır ettiği ancak güçlü işlemci konusunda ısrarcı davrandığı tahmin ediliyor. Bu yüzden diğer özelliklerde sorun yaşamazken, Snapdragon 820 işlemcisinin hazır olup olmayacağı büyük bir soru işareti. LG yüksek kapasiteli işlemcilerin ilk kez pazara sunulması konusunda öncülük eden telefon üreticilerinden biri. Bu güne kadar Snapdragon 808 ve 810 işlemcilerini ilk kez pazara sunan telefon üreticisi olmuştu. LG G4 Pro’nun bu geleneği devam ettirmesi bekleniyor. 

APPLE İPHONE 6S AND 6S PLUS 

Apple, yeni çıkardığı telefonlarını bir sene sonra muhakkak elde geçiriyor. Son telefonlarında modeli arkasına “S” takısı eklemesi ile birlikte 3GS, 4S ve 5S modelleri piyasaya sürülmüştü. Geçtiğimiz senelerde tek farklılık ise daha ucuz model olarak 5C’nin de piyasaya sürülmesi oldu. Bu sene sonbaharda kesin gözüyle bakılan 6S ve 6S Plus modelleri ile ilgili ilk sızıntılar gerçekleşmeye başladı. Ortaya çıkan kasa görüntülerine bakılırsa iPhone 6S artık daha büyük bir ses çıkış alanına sahip. Geçtiğimiz yıl Beats firmasını satın alan Apple’ın yeni telefonunda bu logoyu kullanması mümkün. Ayrıca 1.2 megapiksellik ön kameranın da değişmesi bekleniyor. Rakiplerin büyük bir çoğunluğu daha başarılı selfiler için 5 Megapiksellik kameralar kullanıyor. Arka kamerada 12 megapikselle devam edeceği öngörülebilir ancak daha başarılı özellikler gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ve her yeni modelde olduğu gibi yeni ve daha hızlı işlemci, daha fazla hafıza ve kablosuz ağ hızı beklentiler arasında. 

HUAWEİ MATE8

Geçtiğimiz günlerde Huawei yeni nesil amiral gemisi telefon Mate8 için ilk duyurusunu yapmış oldu. IFA fuarında tanıtılması beklenen Mate8’in Kirin 950 işlemciye sahip olması bekleniyor. 6 inç ekranının 2560 x 1440 çözünürlükte olacağı söylenen Mate8’in iki farklı versiyonu olacak. 3 GB hafıza ve 32 GB depolama alanına sahip olacak daha uygun fiyatlı ürünün yanı sıra 4 GB hafıza 64 GB depolama alanına sahip biraz daha pahalı bir versiyon olacak. Mate8’in arka kamerası 20.7 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebilirken, ön kamerası 8 megapiksel çözünürlük sayesinde güçlü selfiler çekebilecek. Telefonun aynı zamanda parmak izi okuyucuya sahip olacağı ve çift SIM desteği ile geleceği söyleniyor. (Murat Yıldız - Dünya)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim