• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

2015’in teknoloji trendleri ne olacak?

2015’in teknoloji trendleri ne olacak?
Akıllı telefonlar bir yana; akıllı saatler, sanal gerçeklik cihazları, 3D yazıcılar ve drone’lar 2014’ün yükselen teknoloji ürünleri oldu. Birçok analiste göre 2015 yılı ise genel olarak giyilebilir cihazların yılı olacak.

Yeni yılda günlük hayatımızı kolaylaştıran, iş süreçlerini basitleştirip hızlandırarak zaman kazandıran teknolojilerin trend olacağını belirten analistler, 2015’in en çok konuşulan teknoloji trendinin giyilebilir cihazlar olacağını söylüyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise insan vücuduyla uyumlu çalışan teknolojik cihazlar.

Bu seneye damga vuran akıllı saatler, 2015 yılının da en çok konuşulacak ve talep görecek giyilebilir teknolojik ürünü olacak. İnternet, telefon görüşmesi, mesajlaşma, e-posta ve hatta fotoğraf ve video hizmetleri sağlayan akıllı saatler, analistlere göre neredeyse akıllı telefonlar kadar popüler hale gelecek. Sağlık ve spor amaçlı kullanılan akıllı bilekler de popülerliğini yavaş yavaş artıracak.

aa.jpg

Günümüzde pilot adaylarının kullandığı uçak simülatörlerinden oyun severlerin kullandığı oyunun içindeymiş hissi veren gözlüklere kadar birçok alanda sanal gerçeklik teknolojisikullanımı 2015 yılında yeni örnekleri ile karşımıza çıkacak. Teknoloji şirketlerinin sanal gerçeklik üzerine yaptığı atılımlar 2015’te sıra dışı sanal gerçeklik uygulamalarını deneyimlememizi sağlayacak. Yakın bir gelecekte giyilebilir cihazların desteği ile örneğin sanal bir okulda ders görebilecek, daha temeli atılmamış bir evin içini gezebileceğiz.

aa2-.jpg

3D baskı teknolojileri de 2015’te iyice yaygınlaşması beklenen trendler arasında. 3D baskı ve basılı elektronikler (printed electronics) gelecekte birbirini tamamlayan iki farklı teknoloji olarak hayatımıza girecek. 3D baskı her türlü nesnenin ve objenin birebir kopyasını basarken, basılı elektronikler plastik, silikon, cam, tekstil gibi farklı ve esnek materyaller üzerine elektronik devre basmayı sağlayacak. Böylece hem hafif ve bükülebilen elektronik cihazların üretilmesini hem de 3D baskı ile basılan nesnelerin çalışan birer elektronik cihazlara dönüşmesi sağlanacak. 2015’te 3D yazıcı modellerinin maliyetlerinin azalarak 3D baskının yaygınlaşması bekleniyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim