• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

'2015'te 30 bin elektrikli oto olacak'

'2015'te 30 bin elektrikli oto olacak'
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş elektrikli araçlar ile ilgili yapılacakları düzenlemeleri sektör temsilcileri ile görüştü. Renault'un Genel Müdürü Aybar elektrikli otoda LPG'li araç hedefi koydu.

'2015'te 30 bin elektrikli oto olacak'

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş elektrikli araçlar ile ilgili yapılacakları düzenlemeleri sektör temsilcileri ile görüştü. Renault'un Genel Müdürü Aybar elektrikli otoda LPG'li araç hedefi koydu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, elektrikli araçlar yollara çıkmadan altyapı ve mevzuat çalışmalarının süratle yapılması gerektiğini bildirdi.

Dün EPDK'da yapılan toplantıda elektrikli araçlar konusu ele alındı. EPDK Başkanı Hasan Köktaş başkanlığında yapılan toplantıya Kurul üyelerinin yanı sıra Elektrik Piyasası Dairesi ve Tarifeler Dairesi Yetkilileri, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile konuyla ilgili diğer özel sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Hasan Köktaş, elektrikli araçlar konusunun çok boyutlu olarak ele alınması gerektiğini ve elektrikli araçlar yollara çıkmadan ilgili mevzuatın ve altyapının süratle hazırlanması gerektiğini dile getirdi.

Elektrikli araçlar konusunun stratejik bir boyutu olduğuna da dikkati çeken EPDK Başkanının, ''Maliye Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı boyutları var. EPDK olarak LPG kullanan araç sayısındaki hızlı artışı dikkate alarak elektrikli araç kullanımına yönelik uygulama ve gerekli mevzuat çalışmasını hızla gerçekleştiririz. İlgili tüm taraflarla tekrar biraraya gelerek interaktif bir çalışmayla gerekli düzenlemeler katılımcı bir anlayışla yapılacaktır'' dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Köktaş, Maliye Bakanlığının vergi gelirleri konusundaki hedeflerine de dikkat çekerek, akaryakıt ve akaryakıt yerine kullanılacak enerji kaynağına uygulanan vergi oranlarının benzer olacağının öngörülmesi gerektiğini kaydetti.

EPDK Başkanı ayrıca, elektrikli araçların önümüzdeki yıllarda yoğunlaşması öngörüsüyle elektrik enerjisine yönelik oluşabilecek talep artışı ve arz takviyesi konularının değerlendirilmesi gerektiğini de bildirdi.

RENAULT MAİS GENEL MÜDÜRÜ AYBAR

Toplantıda, elektrikli araçlara olan talebin ilerleyen yıllarda çevresel ve ekonomik faktörler gözetildiğinde LPG kullanan araçların trendini yakalayabileceği de ifade edildi.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da, 2011 yılı içerisinde, Oyak Renault tarafından üretilen elektrikli araçların satışlarının başlayacağını bildirdi.

Aybar, ''2015 yılı sonuna kadar Türkiye'de 30 bine yakın elektrikli araç karayollarında olur, 2020 yılı itibariyle otomobil satışlarının yüzde 10'unu elektrikli araçların kapsayacağını öngörüyoruz'' dedi.

Toplantıya katılan yerel idare yetkilileri elektrikli araçların yaygınlaşması konusunda mahalli idarelerin öncülük yapması gerektiğini, özellikle şarj istasyonları konusunda yurt dışı örneklerin incelenmesi ve gerekli altyapının oluşturulması gerektiğini söylediler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim