• BIST 9530.47
  • Altın 2479.433
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.8263
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

2023 hedeflerinin % 60'ını tamamlandı

2023 hedeflerinin % 60'ını tamamlandı
11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şûrası; bugün saat 10:00'da İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Hava, deniz, kara ulaşımı ile boru hatları ve haberleşmenin de görüşüleceği Şûra, “Dünyanın bilgi, birikim ve donanımının paylaşılması işlevini yerine getirmekle kalmayacak, 2023 ve sonrası için hazırlanan hedeflere bilimsel argüman desteği sağlayacak” . İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 11. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Şurası yöresel halk oyunları gösterileri ile başladı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 11. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Şurası yöresel halk oyunları gösterileri ile başladı. Şuranın açılış törenine kabineden çok sayıda bakan katıldı.

Şuraya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, iletişim, haberleşme ve denizcilik sektöründen yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül salona gelmeden önce halk oyunları gösterisi  izletildi. Cumhurbaşkanı'nın salona gelmesiyle program başladı.

Şura İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şura Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oral Erdoğan şuranın içeriğine dair bilgiler aktardı. Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu söz aldı. Şura'dan İstanbul'un ulaşım sorunlarına çözüm içeren sonuçlar çıkmasını dileyen Mutlu şunları söyledi:

İSTANBUL'A HER GÜN 500 FAZLA VASITA YOLA ÇIKIYOR

"Bilgi çağı içinde önemli olgu iletişim ve haberleşmenin bilgi çağında çok belirleyici olma özelliğidir. Zaman ve zamana karşı hız olgusu önemli gerçek. Bu çağda ulaşım sektörü çok belirleyici özellik arzediyor. İstanbul 3 milyondan fazla motorlu aracın kullandığı, zenginleşmeyle birlikte her gün 500'den fazla vasıtanın şehre çıktığı bir şehir. Bu münasebetle şehrimize yönelik değerlendirmeler çıkacağını düşünüyorum." Mutlu'nun açıklamalarından sonra Şura'yı tanıtan kısa bir film konuklara gösterildi.

Daha sonda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı Binali Yıldırım kürsüye gelerek  bir  konuşma yaptı: 2023 hedeflerini açıklayan Yıldırım bunların yüzde 60’ını tamamladıklarını söyledi. Yıldırım şöyle konuştu:

"İstikrarın ve güvenin getirdiği gelişim süreci bize yeni hedefler koyma fırsatı sunmuştur. Ulaşan erişen bir Türkiye vardır artık. Şimdi Aynı kalitede aynı hızda bölgesel farklılıkları ortadan kaldıran hızlı iletişim sağlama zamanıdır. Türkiye jeopolitik konumuyla dünyanın en stratejik bölgelerinden yer almaktadır.

153 YILLIK RÜYA GERÇEK OLUYOR

Hükümet olarak tek bir hedefe yöneldik. Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmaktır. Geçmişte güzel projeler hep hayal edildi, hep hayal olarak kaldı. Önce hayal ettik ardında birbir gerçekleştirmeye başladık. Bunu istikrarlı siyasi yapıya borçluyuz. Yapılamaz zannedilenleri yaptık. Yüksek hızlı trenle seyahati başlattık. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Sözde değil özde denizci millet yolunda önemli mesafeler aldık. Marmarayla 153 yıllık rüyayı gerçekleştirmek üzereyiz.

15 İLE YÜKSEK HIZLI TREN

Hedefimiz 15 ili hızlı trenle birbirine bağlamak. Demiryollarının Yüzde 70'ini tamamen yeniledik. Yerli demiryolu sanayimizi geliştirmeyi başarmış olduk. Demiryolu projelerinin Tamamı bittiğinde 1 yılda ülkenin tasarrufu 1milyar lira olarak gerçekleşecek.

Bölünmüş yollarda 16 350 km hizmete aldık. Boğazın yeni incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 2015'te hizmete almayı planlıyoruz. Büyük projeler büyük düşünmekle gerçekleşir. Mamara ile Karadenizi bağlayacak Kanal İstanbul'un çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Bu oranı 2023'e kadar yüzde 1'in üstünde tutma mecburiyeti açıktır.

150 milyon yıllık yolcu kapasiteye ulaşacak İstanbul Havalimanı dünyanın en büyük havalimanları arasında yerini alacaktır. THY'yi marka yaparak dünyanın sayılı oyuncuları arasına soktuk.

Kuzey Ege Çandarlı limanının yapımına başladık. Marinaların kapasitesine 50 bine çıkaracağız. İnternet kullanıcı sayısı 50 milyona ulaşmıştır. 30 milyon olan geniş bant erişimi hedefini 2023 için 45 milyona yükselttik .

MİLLİ GELİRİN YÜZDE 1'İ ALTYAPIYA YATIRIM

2035 hedefleri için ulaşım iletişim altyapısına yatırım yapma ihtiyacı açıktır. Milli gelirin yüzde 1'i oranında altyapıya kaynak ayırır hale geldik. Bu oranı 2023'e kadar yüzde 1'in üstünde tutma mecburiyeti açıktır.

DENGELİ, KATILIMCI, KALİTELİ, KESİNTİSİZ, HIZLI ERİŞİM

İnsana çevreye tarihe duyarlı katılımcılık ilkelerini benimseyen yerel tabana hitap ederken küresel entegrasyonu ihmal etmeyen yüksek kalitede kesintisiz hizmet perspektifi sunan eşit dengeli sürdürülebilir kalkınma hamlelerini esas alacak hızlı erişim sistemini ülkemize kazandırmak ve devam etmektir."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim