• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

2023 yılında milli uçağımızı yapacağız

2023 yılında milli uçağımızı yapacağız
BMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, 'En geç 2023 yılında milli uçağımızı yapacağız' dedi.

 

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ile komisyon üyesi milletvekilleri Dilek Yüksel, Mustafa Akış, Seyit Sertçelik, Arif Bulut, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Koray Aydın Eskişehir 1’inci Hava Kuvveti Komutanlığı içerisinde bulunan 1’inci Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı’nı ziyaret etti. Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal ile üyeleri 1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Cevat Yazgılı karşıladı.
 
Basına kapalı verilen brifing sonrası komisyon başkanı ve beraberindekiler Teknoloji ve Silah SistemleriGeliştirme Başkanlığı ile Atılım Jet Motor Bremze Tesisleri’ni gezdi. F-16 savaş uçaklarının çalışma sistemlerini yakından gören üyeler, Uçak FASBATK Müdürlüğü Tesisleri ve Jet Revizyon Müdürlüğü tesislerine incelemelerde bulundu.
 
"HEYECAN DUYMAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
 
Gezi ve incelemelerin ardından AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile ortak yaptıkları program dahilinde askeri tesisleri gezdiklerini söyledi. Köksal, şöyle konuştu:
 
"Bir program dahilinde tesisleri geziyoruz. Geçtiğimiz ay Milli Savunma Sanayi Müsteşarlığı, ASELSAN ve TAI’de incelemelerde bulunmuştuk. Bugünkü programda ise Eskişehir 1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda gezi ve incelemelerimizi sürdürüyoruz. 
 
Bu tesislerimizi basın aracılığıyla da ülkemize tanıtmaya çalışıyoruz. Gördüklerimizden ve anlatılanlardan heyecan duymamak mümkün değil. Burada en üst düzeyde çalışandan en alt işçisine kadar tüm çalışanlar heyecan ve özveri ile çalışıyor. Yapılan işlere baktığınız zaman sadece Türkiye’nin değil dünyada birçok noktada birçok ülkenin yapamadığı bizim gibi sayılı ülkelerin yaptığı düzenlemeler var.
 
Bu bakımdan Lojistik Komutanlığımız gerçekten çok önemli işler başarmış. Bu yapılan işler bugünle de ilgili değil. Gelecekteki gelişmeleri de göz önüne alarak, 2023 yılında yapacağımız milli uçağı hesaba katarak, şuanda bütün gelişmeler ve yenilikler de buna göre yapılmakta. 
 
Gerçekten millet olarak, ülke olarak göğsümüzü kabartan çalışmalar yapıyorlar. Tüm komisyon üyeleri olarak çok mutlu olduk. Böylesine güzel bir tesisi, böylesine güzel bir işletmeyi bunun ötesinde buraları çalıştıranlarda gördüğümüz heyecan bizi çok daha fazla umutlandırdı. İnanıyorum ki buradaki arkadaşlar gelecekle ilgili çok daha büyük vizyonları var. Zaten o vizyonlarını bizlere anlattılar. O vizyonları en kısa sürede gerçekleştireceklerine inanıyorum."
 
"HEDEF MİLLİ UÇAK YAPMAK"
 
Gezi ve incelemeleri kendilerine sağlayan Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’na teşekkür eden Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal şöyle devam etti:
 
"Çünkü bu tür yerlerde çoğu kez ’Gizlilik’ adı altında bir şeyler yapılır. Yapılanı kimse görmez. Marifet de iltifata tabidir. İyi bir şey yapılıyorsa iltifatı da yapmak lazım. Onun için de görmek lazım. Ülke olarak ilk milli uçağımızı ve tankımızı yapma hedefi var. Hedefe adım adım gidiliyor. Bu tür hedeflere birden bire gidilmez. Bunun aşamaları vardır. 
 
ASELSAN, TAİ ve Eskişehir’deki Lojistik Komutanlığı arasında önemli bir işbirliği var. Onlar bir takım şeyleri üretirken burada da değerlendirmesini yaparak hayata geçiriyor. Her şeyden önce hedefimiz millileşmek. Çünkü özellikle savunma sanayinde en önemli nokta millileşmektir. Kendinizi güvende hissedebilmeniz için öncelikle millileşmeniz lazım. Millileşme süratli bir şekilde yapılıyor. Özellikle şuanda motor hariç birçok parçayı millileşmiş durumdayız. Hedefimiz 2023 yılında ilk milli uçağımızı yapmak. Bilindiği gibi Altay Tankları büyük çapta millileşerek yapılmaya başlandı. Bunları da düşündüğünüz zaman en geç 2023 yılında milli uçağımızı yapacağız."
 
TBMM Savunma Komisyonu Başkanı ve üyeleri 1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda yaptıkları incelemelerinin ardından Ankara’ya döndü.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim