• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

22. Bodrum Kupası Yat Festivali başlıyor

22. Bodrum Kupası Yat Festivali başlıyor
Türkiye'nin en büyük deniz organizasyonu olan 22'nci Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali, 16- 24 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak.

22. Bodrum Kupası Yat Festivali başlıyor

Türkiye'nin en büyük deniz organizasyonu olan 22'nci Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali, 16- 24 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye'nin en büyük deniz organizasyonu olan 22'nci Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali, 16- 24 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak. İtalyanların dünyaca ünlü yat kanalı Sailing Channel yarışları 24 ülkede yayınlarken, Türkiye'de ve dünyada ilk kez Bodrum tersanelerinde yapılan ahşap yatlar karada ve denizde aynı anda sergilenecek. Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 21 yıldır düzenlenen Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları, bu yıl 22'nci Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali adı altında genişletilmiş olarak düzenlenecek. Bodrum Era Yat Kulübü, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organizasyonu ile 16- 24 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak fastivale, 22 ülkeden yaklaşık 130 yatta bin 500 yarışmacı katılacak.

Katılımcılar, gündüz yelken basıp kıyasıya mücadele ederken, geceleri de düzenlenecek konser, yarışma ve defilelerle Ege'de festival havası estirecek. 16 Ekim'de Belediye Meydanı, İskele Meydanı, Barış Meydanı ve Bodrum Kalesi önünde düzenlenecek yat fuarında Bodrum tersanelerinde ünlü ustaların yaptığı ahşap yatlar karada ve denizde sergilenecek.

Guletler düellosu

19 Ekim'de İskele Meydanı'nda düzenlenecek şenliklerde ilk kadın amiral Artemisia, levendleri ile Bodrum'a girerek denizcileri ve turistleri selamlayacak. 20 Ekim'de Bodrum Kalesi açıklarından başlayacak yarışlarda festivalin ilk günkü 36 millik Bodrum- Didim etabı yapılacak. Festivalde ikinci gün 16 millik Didim- Eşek Adası- Didim, üçüncü gün 15 millik Didim-Gümüşlük ve son gün de 28 millik Gümüşlük- Bodrum etabı yapılacak. Festival bu yıl birçok ilke imza atacak. Tekneler, 'Geleneksel ahşap yatlar, performans cruiser ve ahşap olmayan yatlar' kategorilerinde mücadele edecek. Dört gün sonunda ilk iki dereceyi alan yatlar, festivalin son günü Bodrum- Kara Ada arasında yapılacak 1 millik 'Guletler Düellosu' yarışlarında kupa mücadelesi verecek.

Ertuğrul eserleri ve naitulus da ziyarete açılacak

Festival boyunca Bodrum Limanı Kale önünde demirleyecek olan Bodrum STS Okul Gemisi'nde 1890 yılında Japonya'da 550 denizcisi ile batan Ertuğrul Fırkateyni'nde son dört yılda yapılan kazı çalışmaları sırasında elde edilen eserler sergilenecek. Yine Bodrum Limanı'nda demirleyecek olan dünyaca ünlü su altı kaşifi Dr. Balard yönetimindeki batan 'Titanik' gemisini bulan 'Naitulus' adlı keşif gemisi de profesyonel ve amatör denizcilerin yanısıra deniz tutkunları tarafından gezilebilecek.

Dünya medyasının gözü Bodrum'da olacak

Dünyanın en önemli yat yarışları organizasyonlarından biri olarak uluslararası yelken yarışları arasında yerine alan festivali, bu yıl İtalyanların ünlü kanalı Sailing Channel 20 kişilik bir ekiple izleyecek ve 24 ülkede yayınlayacak. Festivale bir ay kala 50'nin üzerinde yabancı, 60'ın üzerinde yerli basın mensubu ve çok sayıda fotoğraf sanatçısının şimdiden başvuruda bulunduğu belirtildi. Yat acentelerinin yarışmaları izleyecek yatlarda turistlerin şimdiden rezervasyonların büyük bir bölümünü doldurduğu belirtildi.

119 yaşındaki korsan gemisi 'Rhea' da yarışacak

Bu yıl ki yat festivali, kategorilerinde son üç yılda ilk üç dereceye giren Daima, Sıla, Montenegro, Kaya Güneri, Kuğu, Büyük Murat, Ayaz, STS Bodrum Okul Gemisi, Elele, Vals, Dolfin, Portebello, Jasmin, Le Pierre, Aksona Mancorna, Aliko, Ruhum, Artemisia, Nostalgia yatlarının mücadelesine sahne olacak. 13 yıldır yarışmalara aralıksız katılan İngiliz elektrik mühendisi David Ross'un 119 yaşındaki 'Rhea' adlı korsan gemisinin de yine en büyük ilgiyi görmesi bekleniyor. Festival Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras, festival sayesinde Bodrum'da üretilen ahşap yatlarının ve ilçenin tüm dünyada daha yakından tanındığını belirtti. Son yıllarda inşa edilen yeni yatların katılımıyla bir fuar alanını anımsatan ve renkli görüntülere sahne olan festivalin, Bodrum'da üç bin yıl önce başlayan tekne kültürünün ve Türk yat sektörünün nereden nereye geldiğinin en iyi göstergesi olduğunu kaydeden Aras, "Karada ve denizde düzenlenecek yat fuarı, kültür etkinlikleri, yarışmalar, defileler ve özellikle guletler düellosu ile dünyanın en büyük yat organizasyonu gerçekleşecek. Yat festivali artık yabancı medyanın gösterdiği ilgiyle yaklaşık bir hafta boyunca dünyanın dört bir yanında izlenecek. Dünya denizcilerinin gözü Bodrum ve Türkiye'de olacak" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim