• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

29 Ekim tüm yurtta çoşkuyla kutlanacak

29 Ekim tüm yurtta çoşkuyla kutlanacak
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünde tüm yurtta coşkuyla kutlanacak.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünde tüm yurtta coşkuyla kutlanacak.
 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Türkiye'ye armağan ettiği Cumhuriyet'in 90. yıl dönümü bugün tüm yurtta kutlanıyor.
 
İLK TÖREN ANITKABİR'DE
 
Cumhuriyet'in ilanının 90. yıl dönümü olan bugün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Saat 09.00'da başlayan törende mozoleye çelenk konuldu ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.
 
Gül'ün ardından, Anıtkabir'de, tören meydanında bulunan sivil ve askeri personel ile öğrenciler, Büyük Önder Atatürk'ün mozolesi önünden saygı geçişi yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir'deki tören sonrasında Çankaya Köşkü'nde kutlamaları kabul edecek.
 
Bu törenin ardından saat 11.15'te Atatürk Kültür Merkezi tören alanında resmi geçit töreni düzenlenecek. Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün birlikleri denetlemesi, halkın bayramını kutlaması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. Cumhurbaşkanı Gül, resmi geçit töreninin ardından akşam da, Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verecek.
 
RESEPSİYONA KATILMAYACAK
 
Ancak bu yıl kutlamalarda farklı bir program değişikliği yaşanacak. Cumhurbaşkanı Gül, Akm'deki geçit töreninin ardından akşam saatlerinde tekrar Ankara'ya dömek üzere İstanbul'a gidecek. Gül, İstanbul'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile birlikte Marmaray'ın açılış törenine katılacak.
 
Bu törenlerin yanı sıra Türkiye genelinde, illerde yerel düzeyde törenler düzenlenecek.
 
"CUMHURİYET'E SAHİP ÇIKACAĞIZ"
 
Cumhuriyetin ilanının 90. yıl dönümü Ankara Tandoğan Meydanı'nda "Cumhuriyet İçin Ankara Buluşması" adıyla kutlanacak. Chp, Dsp, İşçi Partisi, Basın İş, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Disk, Enerji İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Dil Derneği, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Müzik Eğitimcileri Derneği, Toplumsal Dayanışma Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, Ulusal Kanal Gönüllüleri, Yurttaş Hakları Derneği, Ziraatçılar Derneği ve Ziraat Mühendisleri Odası'nca düzenlenen buluşma, saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
 
Tandoğan'da "Cumhuriyet'e sahip çıkacağız" mesajı verecek.
 
"YENİ BİR CUMHURİYET İÇİN BULUŞUYORUZ"
 
Kutlamaların İstanbul'daki adreslerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde kutlamalar saat 14:00'da gerçekleştirilecek.
 
Kadıköy İskele Meydanı'nda "Yeni bir cumhuriyet için buluşuyoruz." sloganıyla gerçekleşecek 29 Ekim buluşması da yine saat 14:00'da.
 
İSTANBUL'DA BU YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK
 
İstanbul'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Vatan Caddesi'nde yapılacak tören sebebiyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada tören bitimine kadar kapalı kalacak yollar sebebiyle sürücülerden alternatif güzergahları kullanması istendi.
 
VATAN CADDESİ'NE ÇIKAN BÜTÜN YOLLAR KAPANDI
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Vatan Caddesi'nde yapılacak tören sebebiyle saat 07.00'den itibaren bazı yollar trafiğe kapatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre kapatılacak yollar şöyle: Vatan Caddesi ve Vatan Caddesine çıkan bütün yollar, Topkule, Mahmutbey Köprüsü, Vatan Caddesi ve bu yollara çıkan bütün yollar, Topkule-Mahmutbey Köprüsü-Vatan Caddesi-Oğuzhan Caddesi-Millet Caddesi-Topkapı Edirnekapı Kavşağı-Vatan Caddesi Kesişim Noktası-Mahmutbey Topkule, Mahmutbey Köprüsü-Habibler Yolu (Sultançiftliği yolu).
 
ALTERNATİF YOLLAR BELİRLENDİ
 
Açıklamada, "D/100 Karayolu'ndan Vatan Caddesi'ne gidecek olan sürücülerin Haliç Tüneli, Edirnekapı, Fevzipaşa Bulvarı, Aksaray şeklinde veya Haliç Tüneli, Ayvansaray ışıklarından Balat yolunu takiben Unkapanı ve Sirkeci istikametlerini, E/80 Karayolu'nu kullanacak sürücülerin, Hürriyet Gazetesi karşısından TEM istikametini, Sahil yolunu kullanacak sürücülerin sahil güzergahından, Yenikapı – Kumkapı -Sirkeci istikametini, Vatan Caddesi'ni kullanarak Fatih ilçesindeki hastanelere gelecek olan gerek ambulans sürücüleri, gerekse diğer sürücülerin sahil yolunu tercih ederek Samatya'dan Cerrahpaşa, Çapa, Haseki veya Bezmi Alem Vakıf üniversitesi Hastaneleri'ne intikal etmeleri, Fatih istikametinden aynı gerekçelerle hastanelere intikal edecek sürücüler Atatürk Bulvarı – Aksaray ve Millet Caddesi güzergahını kullanmaları gerekmektedir."
 
İZMİR'DE KUTLAMALAR
 
İzmir, 29 Ekim'i alanlarda kutlayacak. İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin düzenlediği program, saat 20.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na doğru yapılacak fener alayı yürüyüşüyle başlayacak.
 
Havai fişek gösterilerinin ardından, Burcu Güneş, Edip Akbayram, Selda Bağcan, Gripin, Gülşen, Şehnaz Sam ve Emir Yeşil Dolapdere Project, Aegean Band ve Duman konserleri yer alacak.
 
Bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Dr. Oktay Gökdemir tarafından özel hazırlanan "Cumhuriyet'in 90. Yılı Anısına - Cumhuriyet ve İzmir" başlıklı 5 bin kitap, yurttaşlara ücretsiz dağıtılacak.
 
İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu'nu oluşturan örgütler de saat 16.00'da Gündoğdu Alanı'nda buluşacarak, Andımız'ı seslendirecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim