• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

3.000'den fazla uçak seferi iptal edildi

3.000'den fazla uçak seferi iptal edildi
Son 30 yılın en etkili kasırgası olması beklenen Sandy için Amerikalılar hazırlıklarına devam ediyor. ABD’nin doğu kıyısındaki eyaletlerde etkili olacak olan kasırga için acil durum ilan edildi. Son iki günde 3 binin üzerinde uçak seferi iptal edildi.

 

İnsanlar en az bir haftalık yemek ihtiyacını karşılamak için alışveriş merkezilerine akın etti. Meteoroloji uzmanları ABD’nin 3’te birini etkileyecek kasırganın neden olacağı elektrik kesintilerinin 10 gün sürebileceğini ifade ediyor
 
Federal Acil Durum Yönetimi Kurumu (FEMA) kasırganın gelişinden önce hazırlıkların tamamlanması uyarısını yaptı. İnsanların öncelikle evlerinin bulunduğu konumu iyi bilmeleri, şayet su altında kalacak bölgede ise barınakların bulunduğu yere taşınmaları isteniyor. New York’ta dün akşamdan itibaren tren, metro ve otobüs seferleri durdurulmaya başladı. Şehirler arası tünel ve köprüler ulaşıma kapatıldı. Yetkililer kasırga için en kötü şartlara hazırlıklı olunması, hiçbir durumun hafife alınmaması gerektiğini hatırlattı.
 
Kıyıda bulunan New Jersey ve Delaware eyaletlerinde en az 80 bin kişinin tahliyesi bekleniyor. Delaware Valisi Jack Markell, eyaletin sahil kenarında yaşayan insanların en kısa sürede bazı okullara taşınması için talimat verdi. New Jersey’in kıyısında bulunan Atlantic City ve Cape May bölgesi boşaltılıyor. Dün akşam Doğu kıyılarında etkili olmaya başlayacak kasırganın Salı günü etkisini kaybedip bölgeden uzaklaşması bekleniyor.
 
Kasırganın etkili olacağı eyaletlerde uçak seferleri iptal edildi. Dün itibariyle 941 uçak seferi iptal edilirken, bugün ise 2 bin 554 seferin iptal edileceği bildirildi.
 
KRİZ ÇAĞRI MERKEZİ KURULDU
 
Öte yandan, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de Sandy kasırgasından etkilenebilecek Türk vatandaşlarının acil durumlarda temasa geçebilmeleri için, Kriz Çağrı Merkezi oluşturdu.
 
Büyükelçilikten yapılan duyuruda, ”kasırga süresince vatandaşlarımızın yerel makamlar tarafından yapılan uyarıları göz önünde bulundurmaları ve gerekli tedbirleri almaları önem taşımaktadır” denildi.
 
ABD’deki Türk vatandaşlarının ulaşabileceği Kriz Çağrı Merkezi’nin numaraları şöyle: ”-Normal mesai saatlerinde konsolosluk : 1-202-612-6740 -24 saat kriz hattı: 1-202-612-6747 ve 1-202-812-8636”.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim