• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

3. havalimanı hattına milyonluk yeni şehir

3. havalimanı hattına milyonluk yeni şehir
Değerleme uzmanları Yeniköy ve Akpınar köyleri arasına yapılacağının açıklan 3. havalimanının çevresinde yeni bir şehrin oluşacağı görüşünde.

 

İstanbul’da inşa edilecek 3. havalimanının Karadeniz’e yakın konumda bulunan Yeniköy ve Akpınar köyleri arasına yapılacağının yetkililer tarafından açıklanmasının ardından bölgede hareketlilik sürüyor.
 
Toplamda 90 kilometrekare alana yayılacağı düşünülen havalimanının dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacağı söylentisi de meraklı bir bekleyiş yaratıyor. Projenin ihale tarihi ise 3 Mayıs 2013 olarak belirtiliyor.
 
2013 yılı itibariyle toplam yolcu trafiğinin 144 milyon, uçak trafiğinin ise üst geçişlerle beraber 1,5 milyon olacağının tahmin edildiğini söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanlı Değerleme Uzmanı Zuhal Balsarı, küresel bir kent olarak dünyadaki diğer kentlerle yarış içinde bulunan İstanbul için 3. havalimanının önemli projelerden biri olduğunu söyledi.
 
Projenin İstanbul’un Arnavutköy İlçesine bağlı bulunan Yeniköy ile Eyüp İlçesi sınırlarında bulunan Akpınar köyleri Karadeniz’e ve İstanbul çevresindeki tatlı su rezervlerinin yaklaşık yüzde 22’sine sahip olan Terkos Gölüne yakın konumda yer aldığını vurgulayan Balsarı, “Bölgede havalimanı projesi öncesinde emlak piyasasının durgun olduğu ve arazi değerlerinin stabil bir seyir izlediği görülüyor” dedi.
 
Belirli bir nüfus gelecek
 
Öngörülen uçuş hacmi ile birlikte insan trafiği açısından yoğun bir transfer merkezi olacak havalimanının beraberinde belirli bir istihdamı ve yerleşik nüfusu bölgeye çekeceğini vurgulayan Balsarı, “Bu nüfus için bölgede yeni yerleşim alanları, günübirlik konaklama alanları ve ticari alanlar inşa edilecek. İstanbul’a inşa edilmesi düşünülen iki yeni şehrin Avrupa yakasında olan bölümünün yine bu bölgede projelendirilecek olması ile havalimanının ilişkili olduğu görülüyor” dedi.
 
Projenin hayata geçmesiyle  bölgeye karayolu ve raylı sistemler ile yüksek yolcu sirkülasyonunun da beklendiğini söyleyen Balsarı, “Bu bağlamda kentsel gelişmeyi tetikleyen en önemli unsurlardan olan ulaşımın, arsa taleplerini artırması bekleniyor” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim