• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

3.havalimanı hazırlıkları bitmek üzere

3.havalimanı hazırlıkları bitmek üzere
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. havalimanı ihalesiyle ilgili açıklamada bulundu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı ile ilgili hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını belirterek, ''Zannediyorum 1 hafta içinde çıkmış olacağız ilana'' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yasa dışı dinlemelerle ilgili hedeflerinin bu yasama yılı bitmeden sonuca ulaşmak olduğunu belirterek, ''Ne yapacağız, yasa çıkaracağız'' dedi.

Bakan Yıldırım, PTT ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinasyonuyla başlatılan Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri'nin Rixos Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TBMM'de yasa dışı dinlemelerle ilgili araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili soruya Yıldırım, kurulacak komisyonun, yasa dışı dinlemeler, bunların oluşturduğu mağduriyetler ve alınması gereken tedbirler konusunda çalışma yapacağını bildirdi.

Bunun çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Toplumda yasa dışı dinlemelerin algılaması çok iyi değil. Böyle bir şüphe birçok vatandaşta var. Her ne kadar 2006 yılında yaptığımız düzenlemeyle yasa dışı dinlemelerin hukuken geçerli olmayacağı, delil sayılamayacağı karara bağlamışsa da aynı zamanda bu yolla yapılan her türlü dinlemenin hiçbir şekilde mazur görülemeyeceği ve şiddetli cezaların olmasına rağmen toplum nezdinde bu algıyı tamamen ortadan kaldırmış değiliz'' diye konuştu.

Bu nedenle yeni bir adım atma ihtiyacı olduğunu dile getiren Yıldırım, bir süredir hazırlık içinde olduklarını, Adalet Bakanlığı'nın da bu çalışmaya destek verdiğini söyledi.

TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun da bu konuda bir anlamda kendilerini rahatlayacağına dikkati çeken Yıldırım, bu çalışmanın bir an önce yasalaşması ve toplumda paranoya haline gelen yasa dışı dinleme algısının mümkün olduğunca gündemden kalkması için önemli bir başlangıç olarak gördüğünü kaydetti.

Yıldırım, bu çalışmadan hukuk devleti adına iyi sonuçlar çıkacağına inandığını vurgulayarak, bakanlığın yürüttüğü çalışmalara ilişkin de şunları dile getirdi:

''Bizim çalışmalar başladı, devam ediyor. Meclis Araştırma Komisyonu'nda zannediyorum 3 aylıktır. Eğer uzatma olmazsa 3 veya 4 aylık. Bizim çalışmanın bununla birleştirilmesi daha doğru olacaktır. Hedefimiz bu yasama yılı bitmeden bu konuda bir sonuca ulaşmak. Ne yapacağız, yasa çıkaracağız. Yapılacak olan bu. Düzenleme yapılacak, yasa çıkacak, ikincil düzenleme yapılacak. Bugüne kadar yapılanların sonuçları ortada, bundan sonraki yapacaklarımız da insanları daha fazla rahatlatmak. Böyle bir endişenin içinde hayatlarını sürdürmelerinin önüne geçmektir, amaç budur. Bu yönde çalışmalar sürdürülecektir.''


''3. HAVALİMANI İHALE İLANINA 1 HAFTA İÇİNDE ÇIKACAĞIZ''

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ile ilgili ihale ilanına ne zaman çıkılacağının sorulması üzerine de Yıldırım, hazırlıklarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, ihaleye çıkışın gün meselesi olduğunu bildirdi.

Yıldırım, ''Zannediyorum 1 hafta içinde çıkmış olacağız ilana, bu proje şimdiye kadar İstanbul-İzmir-Gebze geçişi dahil olmak üzere parasal büyüklük olarak Türkiye'nin en büyük kamu-özel ortaklık projesi olacak'' diye konuştu.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim