• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

3.Havalimanı ihalesi resmen başladı

3.Havalimanı ihalesi resmen başladı
Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan 3.Havalimanı hisse senetlerini yükseltmeye devam ederken büyük şirketlerin de takibi altında.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın dün basın toplantısıyla açıkladığı 3.Havalimanı ihalesi bugün resmen başlamış oldu.

KLASİK MODEL:YAP-İŞLET-DEVRET

Bakanın, ''İşin başında işletme süresini 25 yıl olarak sabitliyoruz. İşletme süresi yapım işlerinin tamamlanmasını takip eden ve havaalanının işletmeye alınmasıyla birlikte başlayacak, 25 yıl devam edecektir. İstekliler tekliflerini verirken yatırım bedeli, yapım süresi ve işletme süresini dikkate alarak 25 yıllık işletme süresi için Devlet Hava Meydanları İşletmelerine ödeyecekleri toplam kira bedelinde yarışacaklar. Önce teklifler teknik anlamda değerlendirilecek. Gerek mali, gerek teknik yeterliliğe sahip teklifler geçerli kabul edilecek. İkinci aşamada da fiyat zarfı açılacak. Daha sonra verilen bu kira bedelleri yarıştırılacaktır. Böylece işletme süresinde en fazla kira ödemeyi taahhüt eden istekli ihaleyi kazanmış olacaktır'' ifadeleriyle açıkladığı ihale süreci yerli yabancı bir çok şirketin iştahını kabartıyor.

HERKESİN GÖZÜ İHALEDE

Hisse senetlerinin şimdiden yükselmesine sebep olan ihale,Japon, Fransız, Çin ve Alman firmaları başta olmak üzere Sabancı,Koç gibi yerli holdinglerden de ilgi görüyor.Haricinde Türk ve yabancı sermayeli ortaklardan Fraport-IC Holding, GMR-Limak Holding, Changi- BAA , TAV- Aeroport de Paris v.b firmalarının da katılacağı söz konusu.

İŞTE 3.HAVALİMANI ANİMASYONU 

 

Deniz BOĞA

www.ulasimonlinne.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim