• BIST 9756.58
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

3. Havalimanı ihalesi yeni yıla kaldı

3. Havalimanı ihalesi yeni yıla kaldı
Sabancı Grubu, hafta içinde Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı ile bir görüşme yaptı. Koç’un da ihaleyi yakın markaja aldığı öğrenildi.

 

Ulaştırma Bakanlığı, üçüncü havalimanı ihalesini yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle gerçekleştirecek. Yüksek Planlama Kurulu’na (YPK) ihale için gerekli başvuru yapıldı. İhale için Kurul’un ‘onay’ı beklenirken, potansiyel yatırımcılar da tek tek ortaya çıkmaya başladı.
 
Habertürk’ten öğrenildiğine göre, Türkiye’nin önde gelen dev grupları ihale için kolları sıvadı. Sabancı Grubu, bu hafta Ulaştırma Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Sabancı Grubu’nun, bir sürpriz yaşanmazsa üçüncü havalimanı ihalesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
KOÇ DA TAKİP EDİYOR
 
Ulaştırma Bakanlığı’ndan güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, Koç Grubu da 3′üncü havalimanı ihalesiyle ilgileniyor. Grubun, bu konuda nabız yokladığına işaret eden kaynaklar, “Bu süreci çok yakın takip ediyorlar” dedi.Üçüncü havalimanı ihalesiyle Koç ve Sabancı’nın yanı sıra TAV, Kolin İnşaat ve Atlasjet de yakından ilgileniyor. Atlasjet, yabancı bir ortakla ihaleye girmeyi planlıyor.
 
İHALE YENİ YILA KALDI
 
İstanbul’a inşa edilecek ve aşamalı olarak 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak üçüncü havalimanı için çıkılacak ihale, yeni yıla kaldı. Ulaştırma Bakanlığı, eylül ya da ekim gibi ihaleye çıkmayı hedefliyordu. Üçüncü havalimanının işletmeye girmesinin ardından Atatürk Havalimanı büyük ölçüde devreden çıkacak. Butik bir liman olarak hizmete devam edecek. Belki de bir dönem sonra uçuşlar tamamen sona erecek. YPK, İstanbul Atatürk Havalimanı’na karşı devletin devam eden sorumluluklarına işaret ederek, bu konuda daha ayrıntılı çalışma yapılmasını istedi. İhale süreci de bu nedenle gecikti.
 
2017 YILINDA HİZMETE AÇILABİLİR
 
Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, 2013 yılında ihalenin tamamlanması durumunda yeni havalimanının ne zaman hizmete gireceği sorusunu, “En erken 2017 yılında hizmete girer” sözleriyle yanıtlıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim