• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

3. Havalimanı projesinin çizimini paylaştı

3. Havalimanı projesinin çizimini paylaştı
Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım 3. havalimanı'nın ilk çizimini paylaştı!

TRT Haber'de 'Neler Oluyor' Programı'na konuk olan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, havacılık sektörü ile önemli açıklamalar yaptı. Üçüncü havalimanı projesinin çizimini paylaştı... İşte o açıklamalardan satır başları:

 
3. HAVALİMANI PROJESİ
 
Aldıkları önlemlerle Atatürk Havalimanı'nın bir kaç yılını kurtardıklarını belirten Binali Yıldırım, "Biz nihai kararımızı 1,5 yıl önce verdik. Alternatif yerleri çalıştık. Bunu Başbakanımızla paylaştık. Bir kaç yer belirledik. Çevre, orman örtüsüne zarar vermemek, en düşük maliyetle havalimanını tamamlamak için tercihimizi yaptık. Ve bir yere karar verdik. Bu meydan, Karadeniz kıyısına yakın, Avrupa yakasında bir yer. Bunun tam olarak yerini önümüzdeki günlerde açıklayacağız"
 
KADİR TOPBAŞ GİBİ YERİ AÇIKLAMAM
 
Bakan Yıldırım, yeri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açıkladığı gibi söylemeyeceğini belirterek "Ben belediye başkanımızın yaptığı gibi bir açıklama yapmam. Nedeni önümüzdeki günlerde ihale ilanına çıkıyoruz. Bu ilana çıktığımızda tüm detayları kapsamlı bir toplantı ile açıklayacağız" dedi.
 
TERKOS GÖLÜNE HAVALİMANI YAPMAYIZ
 
Terkos Gölü'nü koruyacaklarını ve buraya havalimanı yapmayacaklarını belirten Bakan Yıldırım, Topbş'ın açıklamalarına da tepki gösterdi.
 
2016'DA BİRİNCİ ETAP BİTECEK
 
3. Havalimanı'nın hedefi, 2016'dan itibaren uçak trafiğini indirmek olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Burası, Atatürk Havalimanı'nın en az 3 katı daha büyük olacak. Yolcu kapasite 100 milyon minimum ile başlayacak. Daha sonra 150 milyona çıkacak. İlk etapta 70 milyon yolcu kapasiteli. 10 yıllık süre içinde tam kapasite olacak" diye konuştu.
 
BÜYÜK İLGİ VAR
 
Eylül ayında ihale ilanının planlandığını ancak yetiştiremediklerini belirten Bakan Yıldırım, önümüzdeki günlerde bunun gerçekleşeceğine dikkat çekti. Yurtdışından ilgi gören projenin dev şirketlerin gireceğini belirtti.
 
İLK ETAP MALİYETİ 7 MİLYAR EURO
 
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın 3. Havalimanı Projesi'nin ilk etabının yaklaşık 7 milyar Euro'ya mal olacağını açıkladı.
 
HAVALİMANI'NIN ADI DAHA BELLİ DEĞİL
 
Bakanlık olarak havalimanının adı değil, yapımından sorumlu olduklarını belirten Yıldırım, "Gündemde isim yok. Biz bunu yapalım, isim bulunur. Vatandaşlar bu konuda çok meraklı. İsim teklifleri geliyor. Bu konu da gündeme gelecek. Bakanlar kurulu karar verecek" dedi.
 
DİĞER HAVALİMANI PROJELERİ
 
Afyon-Kütahya Zafer Havalimanı tamamlandı. Açılışı 25 Kasım'da gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılışı yapacak.
 
Bingöl, Şırnak Havalimanları bu yıl sonunda hizmete girecek.
 
Hakkari-Yüksekova ise 2013 sonunda tamamlanacak.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim