• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

3. Havalimanı'na 'Mevlana' ismi önerisi

3. Havalimanı'na 'Mevlana' ismi önerisi
3. Havalimanı için öne çıkan isimlerden biri de 'Mevlana.' Eğer bu isim kabul edilirse ünlü tasavvufun 'Ne Olursan Ol Gel' sözü dünya uçaklarına ithafen mecaz anlamda söylenecek.
Mega projelerin en büyüğü olan ve 3 Mayıs tarihinde ihaleye çıkan İstanbul'a üçüncü havalimanı projesini ihaleyi 22 milyar 152 milyon euro artı KDV ile kazanan Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon OGG hayata geçirecek. 
 
DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK 
 
İhale sonrasında tabii inşaat için hazırlıklar hemen başladı. Verilen rakam, Türkiye tarihinin en büyük ihalesi olarak kabul edildi. Ardından da, bu kadar para eder mi etmez mi tartışmaları yapılmaya başlandı. Yeni havaalanı bütün aşamalarıyla bitirildiğinde dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini kazanacak. 
 
EKİPLER GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞIYOR 
 
Para Dergisi'nin haberine göre; İhaleye kazanan konsorsiyum inşaatı en geç bir yıl içinde başlamayı hedefliyor. Havalimanını ise 2018 yılı sonunda hizmete açacaklar. İhalenin teknik hazırlıkları bir taraftan yürürken, ekipler geceli gündüzlü çalışırken diğer taraftan da isim üzerinde fikirler yürütülüyormuş. 
 
İSMİ 'MEVLANA' OLACAK İDDİASI 
 
Birçok isim içinden Mevlana ismi öne çıkmış. Hatta bu isim devlet büyüklerinin de önüne öneri olarak gitmiş. Yakın zamanda projenin ismi kamuoyuyla paylaşılacakmış. Eğer Mevlana ismi benimsenirse, ünlü tasavvufun "Gel, ne olursan ol gel!" sözü, mecazi olarak dünyanın tüm uçaklarına kucağının açık olduğu şeklinde anlaşılacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim