• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

3. Havalimanına Sabancı da talip oldu

3. Havalimanına Sabancı da talip oldu
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “Önümüzdeki dönem Türk şirketleriyle ortaklık yapabiliriz. Yeni projeler, özelleştirme projelerinde.

 

Türk şirketleriyle ortaklık yapabiliriz
 
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “Önümüzdeki dönem Türk şirketleriyle ortaklık yapabiliriz. Yeni projeler, özelleştirme projelerinde. Mesela üçüncü havalimanı ihalesine bakıyor olacağız” dedi.
 
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, bugüne kadar yabancı şirketlerle ortaklık yaptıklarını belirterek, “Önümüzdeki dönem Türk şirketleriyle ortaklık yapabiliriz. Yeni projeler, özelleştirme projelerinde... Mesela 3. Havalimanı ihalesine bakıyor olacağız” dedi. Kurtul, Sabancı Grubu’nun ortaklıklar konusunda çok tebrübeli olduğuna dikkat çekerek, “Bizim aradığımız ortağın şirkete yapacağı katkı. Özkaynak kârlılığımızı yüzde 15 üstüne çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Zafer Kurtul, CNBC-e’ye verdiği röportajda önümüzdeki döneme ilişkin şu mesajları verdi:
 
- Bizim için önemli olan kârlı büyüme. Son çeyrek kârlılık marjımız yükseldi. Bankacılık özellikle iyi. Yıl sonu kâr geçen yıla paralel olacak, belki biraz daha üzerinde bir seviyeye ulaşacağız.
 
- 2012 herşeye rağmen iyi bir yıldı. Ciroda geçen yıla göre yüzde 17-18 büyüme olacak. 2013’ün daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. Türkiye bu yıl yüzde 3.2, gelecek yıl yüzde 4 civarı büyür. Umarız biz de ciroda yüzde 15-18 büyüme gerçekleştirebiliriz.
 
- Carrefoursa’nın performansından yeteri kadar memnun değildik. Ama Carrefour’da CEO değişimi oldu. Yeni yönetimle bu mevcut durumun değişmesi konusunda mutabıkız. Birçok stratejik alternatif var.
 
Mali disipline dikkat
 
Sabancı CEO’su Zafer Kurtul, Türkiye ekonomisine ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “Önümüzdeki seçim var. Çok iyi politikalar takip etmeliyiz. Mali disiplin çok önemli. Bir miktar bozulma var. Türk Lirası fazla değerli olmamalı. Tabi bunu kontrol etmek kolay değil. Yabancı yatırım geliyor. Fitch not artırdı. Daha gevşek bir para politikası izlenmesi ve bunun desteklenmesi için bütçe disiplininin iyi takip edilmesi gerekir. Cari açığın kontrol edilmesi için mikro tedbirler alınmalı.”
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim