• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

3 havalimanında eş zamanlı operasyon

3 havalimanında eş zamanlı operasyon
Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Havalimanlarında yapılan beş ayrı operasyonda yurda kaçak yollarla sokulmaya çalışılan 1 milyon TL değerinde 620 adet cep telefonu ele geçirildi.

 

Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleştirilen ilk operasyonda Almanya'nın Frankfurt şehrinden gelen şüpheli bayan yolcuların gümrüklü sahadan çıkmaya çalıştıkları sırada bagajlarında yapılan kontrollerde 350 bin TL değerinde 314 adet cep telefonu ele geçirildi.
 
İstanbul Atatürk Havalimanı'na Hong Kong'tan gelen bir yolcunun gümrüklü sahayı valizlerini almadan terk etmesi üzerine, gümrük muhafaza ekipleri tarafından şüpheliye ait valizler takibe alındı. Yolcunun havayolu firmasından valizlerini Adnan Menderes Havaliman'ından almak için başvurması üzerine, operasyon için düğmeye basıldı. Konuyla ilgili bilgiler İzmir Gümrük Muhafaza ekiplerine bildirildi. Havayolu şirketi tarafından valizlerin İzmir'e gönderilmesine müteakip valizlerini almak üzere havalimanına gelen şahıs takibe alındı. Yolcunun eşyalarını gümrüğe beyan etmeden yurda girmeye çalıştığı anda gümrük muhafaza ekipleri tarafından müdahale edilerek arama kabinlerine alındı. Yapılan aramada 130 bin TL değerinde 53 adet 'İphone' marka cep telefonu ile çok sayıda aksesuarına el konuldu.
 
Atatürk Havalimanı'nda gümrük muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen diğer bir operasyonda ise Almanya'nın Frankfurt havalimanından gelen iki yolcularda yapılan kontrollerde 74 adet Samsung Galaxys SIII ile 30 Adet Samsung Galaxys Note II ele geçirildi. Gümrük muhafaza yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmede ele geçirilen cep telefonlarının 186 bin TL değerinde olduğu tespit edildi. 
 
Esenboğa havalimanında yapılan iki ayrı operasyonda toplamda 149 adet cep telefonu aksamları ile birlikte ele geçirildi. Esenboğa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda Katar'dan Esenboğa Havalimanına gelen A.D isimli yolcunun hareketlerinden şüphelenilmesi üzerinde giydiği montun içine zulalanmış bir şekilde 77 adet cep telefonu ile valizinde yapılan kontrollerde ise 25 adet cep telefonuna el konuldu.
 
Diğer bir uçağın yolcularından M.Ç isimli bayan yolcunun beraberindeki 2 valizde yapılan aramada da 47 adet cep telefonu ile çok sayıda aksesuar ele geçirildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim