• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

3. havalimanında gecikme TAV'a yaradı

3. havalimanında gecikme TAV'a yaradı
Üçüncü havalimanı ihalesini kazanan grupta yer alan Kalyon ile Cengiz Holding'in, soruşturma kapsamında varlıklarının dondurulmasıyla, üçüncü havalimanı yapımının ertelenebileceği gündeme geldi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haftasonu yaptığı açıklamada, 23 Aralık'ta yapılan soruşturmayla ilgili olarak havalimanı yapımında ihaleyi alan iş adamlarının üzerine konan tedbirin kaldırılmaması halinde, havalimanı yapımının aksayacağını belirtti. 22 milyar 150 milyon Euro gibi rekor fiyatla üçüncü havalimanı ihalesini Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu kazanmış, TAV Havalimanları ise son anda ihaleden çekilmek durumunda kalmıştı.

Mevcut kur ortamında finansman konusunda olası sıkıntıların yaşanabileceğinin konuşulduğu üçüncü havalimanını kazanan grupta yer alan bir takım iş adamlarının varlıklarına tedbir konulmasının yapımın ertelenebileceği konusunu gündeme getirmesiyle TAV hisseleri dün borsada yüzde 3,4 oranında yükseldi. Dün akşam saatlerinde tedbirin soruşturmayı devralan savcılar tarafından kaldırıldığı bildirildi.

''GECİKME İHTİMALİ TAV'I OLUMLU ETKİLEDİ''

2018 yılında devreye alınması beklenen üçüncü havalimanında olası aksama, 2020 yılına kadar Atatürk Havalimanı'nı işletme hakkına sahip olan TAV açısından pozitif bir gelişme olarak nitelendirildi.

BGC Partners Analisti Kerem Tezcan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'?in üçüncü havalimanı yapımının aksayabileceğine ilişkin açıklamasının TAV hisselerinde yükselişe neden olduğunu kaydederek gecikme ihtimalinin TAV'ı olumlu etkilediğini ifade etti.

Burgan Yatırım Analisti Burak İşyar, TAV hisselerindeki yükselişin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in hafta sonu yapmış olduğu üçüncü havalimanı ihalesinin aksama ihtimalinden kaynaklanlandığına dikkat çekti.

İşyar, ''Atatürk Havalimanı'nı 2020'ye kadar işletme hakkı TAV'ındı; dolayısıyla bu haber TAV'ın lehine. Ertelenme ve hatta belki iptal edilme ihtimali yatırımcının aklına TAV'a daha uzun bir süre işletme hakkı tanınır mı sorusunu getiriyor. Öte yandan bu beklenen bir şeydi ve spekülatif bir alım gerçekleşti'' değerlendirmesinde bulundu.

TAV'IN PİYASA DEĞERİ 6 MİLYAR TL'YE ULAŞTI

Son bir haftalık süreçte yüzde 12 oranında değer kazanan TAV Havalimanları hisseleri dün günü yüzde 3,40 oranında yükselişle 16,75 liradan tamamladı. Şirketin piyasa değeri bir haftada 636 milyon TL artışla 6 milyar TL'ye yükseldi.

TEDBİR KARARI KALDIRILDI

'Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun 2. Dalgasında 7 işadamı ve 2 şirketin mal varlıklarına konan tedbir, soruşturmayı devralan savcılar tarafından kaldırıldı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim